Translate

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

iPhone-ωτογράφος: Τα καλύτερα "κλικ" και πως να κερδίσετε μια ράβδο χρυσού


Η έλευση των κινητών τηλεφώνων που είναι εξοπλισμένα με κάμερα δίνει στον καθένα την ευκαιρία να… δοκιμάσει το ταλέντο του στη φωτογραφία, ενώ εφαρμογές όπως το twitter και το instagram, επιτρέπουν την άμεση ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο. Ένας διαγωνισμός που «τρέχει» από το 2007 και απευθύνεται σε κατόχους iPhone, iPad και iPod ανακοίνωσε τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν, μέσα από δεκάδες χιλιάδες που έστειλαν… κινητοί φωτογράφοι από 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα, χωρίς όμως αυτή τη φορά να κερδίσει κάποια πρωτιά. Κάποιες από αυτές εντυπωσιάζουν, άλλες ίσως ξενίζουν, γεγονός πάντως είναι ότι σίγουρα… τραβούν το βλέμμα μας.

Οι κατηγορίες των θεμάτων που μπορεί ο καθένας να υποβάλλει υποψηφιότητα με το «κλικ» του περιλαμβάνουν ενότητες όπως «Ζώα», «Πρόσωπα», «Τοπία» και «Φαγητό». Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φωτογραφίες αυτές να μην έχουν υποστεί καμία ψηφιακή επεξεργασία με προγράμματα διαχείρισης εικόνων όπως το photoshop, με την εξαίρεση όμως εφαρμογών που διαθέτουν τα iPhones, όπως το  Hipstamatic και το CameraBag.

Η τεχνολογία της φωτογραφίας εξελίσσεται ραγδαία και πλέον το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν μια φωτογραφία που έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο μπορεί να σταθεί επάξια -τόσο από τεχνικής, όσο και από καλλιτεχνικής πλευράς- δίπλα σε κάποια που έχει τραβηχτεί με μια «παραδοσιακή» κάμερα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας για το διαγωνισμό του 2014, δεν έχετε παρά να υποβάλλετε τη φωτογραφία σας στην ιστοσελίδα www.ippawards.com μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2014. Ίσως να είστε ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσετε το έπαθλο του νικητή, μια πλάκα χρυσού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.