Translate

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μύθος και πραγματικότητα: Πόσο συχνά σκέπτονται το σεξ οι άνδρες και οι γυναίκες;




Κάθε πότε περνάει από το μυαλό σας το σεξ, αν ανήκετε στο «ισχυρό φύλο»; Ο διαδεδομένος αστικός μύθος θέλει τους άνδρες να το σκέφτονται κάθε επτά δευτερόλεπτα, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική, όπως αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Οχάιο στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να απειλείται η πρωτοκαθεδρία τους στις… πικάντικες σκέψεις, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους που πραγματοποίησαν τη μελέτη, οι άνδρες σκέφτονται κατά μέσο όρο το σεξ κάθε 28 λεπτά, δηλαδή 34,2 φορές τη μέρα, εξαιρουμένου του οκτάωρου βραδινού ύπνου, ενώ οι γυναίκες 18,6 φορές, δηλαδή κάθε 51 λεπτά. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν στο μέσο όρο ανδρών και γυναικών, καθώς υπήρξαν και παραδείγματα ανδρών που είχαν σχεδόν μόνιμα στραμμένο το μυαλό τους στο σεξ με 388… ροζ σκέψεις, αλλά και γυναικών που έτρεχε ο λογισμός τους σε ερωτικό… περιεχόμενο ακόμα και 140 φορές τη μέρα. Εκτός όμως από τον έρωτα, άνδρες και γυναίκες έχουν και πιο… πεζές σκέψεις, για το φαγητό και τον ύπνο, επιτρέποντας έτσι στους ειδικούς να φιλοτεχνήσουν ένα διαφορετικό πορτρέτο των δύο φύλων.

Σεξ.. μαμ και… νάνι
Οι επιστήμονες αξιολόγησαν τις απαντήσεις φοιτητών και φοιτητριών ηλικίας 18 έως 25 ετών, από τους οποίους ζήτησαν να καταγράφουν κάθε φορά που σκέπτονταν το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο επί μια εβδομάδα. Οι γυναίκες σκέπτονται το φαγητό περίπου 15 φορές τη μέρα, δηλαδή κάθε 62 λεπτά περίπου και τον ύπνο κάθε 72 λεπτά, δηλαδή 13,4 φορές ημερησίως. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά, εστιάζουν στο φαγητό κάθε 38 λεπτά, ή 25 φορές τη μέρα και στον ύπνο κάθε 33 λεπτά.

«Η έρευνά μας καταρχήν κατέρριψε τα στερεότυπα που θέλουν κυρίως τους άνδρες αλλά και σε μικρότερο βαθμό τις γυναίκες να έχουν τη σκέψη τους μόνιμα στραμμένη στο σεξ. Η σημασία της ερωτικής σκέψης είναι μεν πολύ σημαντική ανεξαρτήτως φύλου, αλλά το ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι οι άνδρες σκέπτονται πολύ συχνότερα τις φυσικές τους ανάγκες, όπως το σεξ, το φαγητό και ο ύπνος», σχολίασε η Δρ. Τέρι Φίσερ, καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Οχάιο που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας. «Από την άλλη πλευρά όμως, ας μην παραβλέπουμε ότι ίσως το θέμα να είναι ταμπού για τις γυναίκες και έτσι αποφεύγουν να καταγράψουν την πραγματική συχνότητα των σκέψεών τους», επεσήμανε η ίδια.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει «σωστό» και «λάθος» στις ερωτικές σκέψεις μας, στο βαθμό τουλάχιστον που δε γίνονται εμμονή. «Είναι απολύτως φυσιολογικό να περιστρέφεται κάθε τόσο το μυαλό μας γύρω από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου και δεν υπάρχει μέτρο που να μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους. Αντίθετα, σκοπός της έρευνας είναι να καταδείξει ότι η νοητική δραστηριότητα ανδρών και γυναικών έχει ομοιότητες, αλλά και διαφορές, τουλάχιστον ως προς τη συχνότητα ερωτικών σκέψεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα διάφορα στερεότυπα πρέπει να επιβεβαιώνονται», παρατήρησε η Δρ. Φίσερ.

ΒΟΧ ΑΡΙΘΜΟΙ
Οι άνδρες σκέπτονται το σεξ:
Κάθε 28 λεπτά, δηλαδή 34,2 φορές τη μέρα
Οι άνδρες σκέπτονται το φαγητό
Κάθε 38 λεπτά, ή 25 φορές τη μέρα
…και τον ύπνο κάθε 33 λεπτά.

Οι γυναίκες σκέπτονται το σεξ
Κάθε 51 λεπτά, δηλαδή 18,6 φορές τη μέρα
Το φαγητό
περίπου 15 φορές τη μέρα, δηλαδή κάθε 62 λεπτά περίπου
και τον ύπνο
κάθε 72 λεπτά, δηλαδή 13,4 φορές ημερησίως

Υψηλότερη συχνότητα ερωτικών σκέψεων (από τους συμμετέχοντες στην έρευνα)
388 φορές για άνδρα
140 φορές για γυναίκα

ΠΗΓΗ: Ohio State University



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.