Translate

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μια αλλιώτικη ξενάγηση παρέα με... ολογράμματα


Η δημοτική αρχή του Υόρκ στη Βρετανία υλοποίησε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ιστορία. Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία διανέμεται δωρεάν και εμφανίζει ολογράμματα ανθρώπων από αλλοτινές εποχές, θυμίζοντας ένα ιδιότυπο κυνήγι θησαυρού, καθώς ο επισκέπτης ακολουθεί μια πορεία στην πόλη και ανακαλύπτει στοιχεία για το παρελθόν της. 

Η ιστορική αυτή πόλη της Βρετανίας αποτέλεσε σημαντικό διοικητικό κέντρο, ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή και στόχος της εφαρμογής είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι μέσα από την οθόνη του τηλεφώνου τους μπορούν να φωτογραφηθούν πλάι σε ένα ρωμαίο λεγεωνάριο, σε μεσαιωνικές φιγούρες ιπποτών, ή όποιο άλλο από τα συνολικά 22 ολογράμματα που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

«Η ιδέα είναι να προσεγγίσουμε και τη νεότερη γενιά που φαίνεται προσκολλημένη στο κινητό της» εξήγησε στην εφημερίδα «Independent» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Τζέιμς Αλεξάντερ. «Εκτός από τα πολύ θετικά σχόλια που λαμβάνουμε από εκείνους που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή, είναι γεγονός ότι έτσι αυξάνουμε το ενδιαφέρον εκείνων που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της πόλης και ευελπιστούμε ότι θα εμπλουτίσουμε τη συλλογή και με άλλες φιγούρες και γιατί όχι ακόμα και κτίρια αλλοτινών εποχών».

ΠΗΓΗ: The Independent


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.