Translate

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Έτοιμο για… βόλτες το Curiosity



Μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις της… τελευταίας στιγμής, οι οποίες περιλάμβαναν την αναβάθμιση του λογισμικού και την προσαρμογή των οργάνων της, η «Περιέργεια» το μη επανδρωμένο αυτοκινούμενο όχημα της NASA είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει τις… βόλτες του στον Άρη. «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη… μεταμόσχευση εγκεφάλου», σημείωσε χαριτολογώντας ο Μάικ Ουότκινς, επικεφαλής του προγράμματος της αμερικανικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας. «Τώρα περνάμε σε μια νέα φάση, εκείνη των λειτουργικών δοκιμών και της πρώτης δοκιμαστικής βόλτας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μέσα στην τρέχουσα βδομάδα το “Curiosity” θα κάνει τα πρώτα δειλά του βήματα στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη», στον κρατήρα Γκέιλ όπου προσεδαφίστηκε. Η πρώτη φάση της εξερεύνησης θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα περιλαμβάνει την αναγνώριση της περιοχής προσεδάφισης, πριν ξεκινήσει την… αναρρίχηση στις πλαγιές του όρους Σαρπ, το οποίο βρίσκεται μέσα στον κρατήρα. Αν και η αποστολή έχει χρονικό ορίζοντα διετίας, οι επιστήμονες της NASA ευελπιστούν ότι οι πυρηνικές μπαταρίες πλουτωνίου θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον μια δεκαετία επιπλέον «ζωής» στον… εξερευνητή του Άρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.