Translate

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Βρήκαν εγκεφαλικό ιστό σε θύμα ναυαγίου του 1676


Το ναυάγιο του σουηδικού πολεμικού πλοίου "Κρόναν" είναι ο "παράδεισος" των ενάλιων αρχαιολόγων, καθώς περισσότερα από 20.000 αντικείμενα έχουν ανασυρθεί από βάθος μόλις 27 μέτρων, εκεί που "κάθησε" το πλοίο την 1η Ιουνίου του 1676.

Το ναυάγιο εντοπίστηκε το 1980 και η Ιστορία έχει γράψει ότι μόλις 40 κατάφεραν να διασωθούν ενώ περισσότεροι από 800 χάθηκαν μαζί του κάτω από τα κύματα. Από τότε συνεχίζονται οι εργασίες και πριν από λίγες ημέρες οι επιστήμονες ένιωσαν μεγάλη έκπληξη όταν εντόπισαν τα λείψανα δύο ναυτικών στο αμπάρι του.

Στο κρανίο του ενός ναύτη υπήρχαν υπολείμματα εγκεφαλικού ιστού, τα οποία διατηρήθηκαν για περισσότερα από 300 χρόνια στο βυθό, λόγω των ιδανικών συνθηκών έλλειψης οξυγόνου, σκοταδιού και χαμηλών θερμοκρασιών.

Τώρα πλέον οι ειδικοί καλούνται να πραγματοποιήσουν εργαστηριακές μελέτες για να μάθουν περισσότερα για το πραγματικά απίστευτο εύρημα.

Διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.