Translate

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ψάχνει σπίτι η... χελώνα-βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


Ο Μπλέικ, μια χελώνα που αγγίζει τα 100 χρόνια ζωής, είναι βετεράνος της καταστροφικής για τους ίδιους απόβασης των δυνάμεων της Αντάντ στην Καλλίπολη της Τουρκίας το 1915.

Οι δυνάμεις των αγγλογάλλων αποχώρησαν κακήν-κακώς από τα Δαρδανέλλια, μετά από σκληρές μάχες που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανδρών και από τις δύο πλευρές. 


Ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης όμως έφερε πίσω στη χώρα του ένα χελωνάκι, το οποίο όχι μόνο έζησε μαζί του μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν εκείνος απεβίωσε, αλλά ακόμα και σήμερα, η αιωνόβια πλέον χελώνα ζει και... βασιλεύει, με ακμαίο το ηθικό της, καθώς πέρσι ζευγάρωσε και απέκτησε μια ακόμα... φουρνιά διαδόχων, όπως σημείωσε η νυν ιδιοκτήτρια του.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η περιορισμένη όραση, γεγονός όμως που δεν εμποδίζει τον Μπλέικ να... αντεπεξέρχεται στα καθήκοντά του. 

Αυτές τις ημέρες αναζητείται νέος... ανάδοχος για τον Μπλέικ, καθώς η 67χρονη... συγκάτοικός του δεν μπορεί πλέον να τον φροντίζει.

Έχοντας γίνει μάρτυρας των σφαγών στο πεδίο της μάχης, ο Μπλέικ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο... τελευταίος εν ζωή βετεράνος της μάχης της Καλλίπολης.

Διαβάστε εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.