Translate

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πειρατικός θησαυρός στο... πουθενά


Η ιστορία του πειρατικού πλοίου "Πορ-Ω-Πρενς" είναι τόσο μυθιστορηματική που ξεφεύγει ακόμα και από τη σφαίρα της φαντασίας. Στο αρχιπέλαγος των νησιών Τόνγκα, κυριολεκτικά στη μέση του... πουθενά στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός από χρυσάφι, ασήμι και πολύτιμους λίθους.

Το 1806 το πλοίο αιχμαλωτίστηκε από τους κατοίκους του νησιού Χάανο, το πλήρωμά του σφαγιάστηκε και μόνο ένας νεαρός γλύτωσε, παραμένοντας υπό την προστασία του τοπικού βασιλιά για μια τετραετία, μέχρι να επιστρέψει στην Αγγλία. 

Ο βασιλιάς διέταξε τους υπηκόους του να απομακρύνουν τα κανόνια και το σίδηρο που βρισκόταν στο καράβι και στη συνέχεια έδωσε την εντολή να το βυθίσουν, με το θησαυρό να βρίσκεται ακόμα στα αμπάρια του. Άλλωστε το χρυσάφι και τα άλλα πολύτιμα είδη ήταν εντελώς άχρηστα στους ιθαγενείς.

Πριν από μερικές ημέρες αυτοδύτες εντόπισαν τμήματα ενός ναυαγίου σε κοραλλιογενή ύφαλο και αναμένουν με αγωνία την ταυτοποίησή του, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το "Πορ-Ω-Πρενς". 

Σε περίπτωση που τα ευρήματα επιβεβαιώσουν τις υποψίες των αυτοδυτών, ένα κυνήγι θησαυρού θα ξεκινήσει, το οποίο αν ευοδωθεί θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν καταδύσεις... σε χρυσό.

Διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.