Translate

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Διαστημικό... χιούμορ από τον Άρη


Ευφάνταστα… καλλιτεχνήματα, εσκεμμένα χαμηλής ανάλυσης για να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο… αυθεντικά, κάνουν το γύρο του Διαδικτύου αυτές τις μέρες καθώς οι πρώτες φωτογραφίες που έστειλε η «Περιέργεια» από τον Άρη προκάλεσαν παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά παράλληλα έδωσαν… γήπεδο σε πολλούς που θέλησαν να δουν με μια πιο… ανάλαφρη ματιά το επίτευγμα του μη επανδρωμένου ρομποτικού οχήματος της NASA, παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή για το τι πραγματικά είδε στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» το “Curiosity”.

Διακωμωδώντας την τάση του ανθρώπου να υιοθετεί άκριτα θεωρίες συνομωσίας, εξωγήινοι από κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως το «Άλιεν», ο «Πόλεμος των Άστρων» και «Ο Άρης επιτίθεται!» εμφανίζονται να ποζάρουν μπροστά στο φακό του “Curiosity”. 


Και ο αθλητισμός όμως, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, έχει την… τιμητική του, καθώς ο ταχύτερος άνθρωπος της Γης Γιουσέιν Μπολτ συνεχίζει να… τρέχει ακόμα και στον Άρη.


Οι πολιτικοί επίσης δε ξεφεύγουν από τη χιουμοριστική… διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχεται ότι η «Περιέργεια» δεν προσεδαφίστηκε στον «Κόκκινο Πλανήτη», ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προσεχείς εκλογές των ΗΠΑ Μίτ Ρόμνεϊ σκάβει για να βρει… προεκλογικές φοροαπαλλαγές.

Ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως η έμφυτη περιέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται στις πορείες είναι δύο ακόμα αφορμές, καθώς η οπτικοποίηση της αγγλοσαξονικής παροιμίας «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα», αλλά και η επιτροπή… υποδοχής των Αρειανών που διαδηλώνουν μπροστά από την κάμερα κρατώντας πανό με συνθήματα κατά των Αμερικανών και με πλακάτ «Ο Άρης ανήκει στους Αρειανούς» έχουν κερδίσει πολλές αναδημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

 Όσο περισσότερες φωτογραφίες από τον Άρη δουν πάντως το φως της δημοσιότητας τις προσεχείς ημέρες, τόσο πιο πολλές αστείες… εκδοχές τους θα κατακλύσουν το Διαδίκτυο, κρατώντας και αυτές με τον τρόπο τους την αποστολή της «Περιέργειας» στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως άλλωστε επιθυμεί και η NASA επιδιώκοντας τη… δωρεάν προβολή, ιδίως μετά την απόφαση του Ομπάμα να περικόψει το συνολικό προϋπολογισμό της αεροδιαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ κατά τουλάχιστον 40%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.