Translate

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Διαρροές, κύκλοι και τετράγωνα



Ήρθε λοιπόν στην Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος, ένας βαθύς γνώστης των αγορών, ο οποίος για κάποιους είναι ένα αδίστακτο «κοράκι» που έχει κατακρημνίσει χώρες στον καιάδα της οικονομικής κατάρρευσης και για άλλους ένας οξυδερκής «τζογαδόρος»  που ξέρει πότε να ποντάρει, με κέρδη που μετρούνται κάθε φορά σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση, η κοινωνία μας υποφέρει από τις επιπτώσεις της ύφεσης και η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται σε βαθμό που η έννοια της ανάπτυξης φαντάζει πλέον ουτοπική, η επίσκεψη του Σόρος δεν είναι τυχαία.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν τεχνηέντως οι «κύκλοι» της κυβέρνησης, στις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο του, «δε συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης», αν και το ρεπορτάζ αναφέρει τα ακριβώς αντίθετα, ότι δηλαδή η πιθανότητα έχει πλέον γίνει βεβαιότητα και αναζητείται ο τρόπος να χρυσωθεί το χάπι.

Ποιος ο λόγος τότε της επίσκεψής του; Για να συγχαρεί την κυβέρνηση για τα όσα… δεν έχει επιτύχει; Για να εξηγήσει γιατί το Μνημόνιο έμεινε ως… μνημείο ανεφάρμοστης πολιτικής, με θύματα εκατομμύρια Έλληνες που οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα ακούγονταν αστείες, αν δεν είχαν τόσο δραματικές επιπτώσεις για την καθημερινότητα των Ελλήνων και χρησιμεύουν μόνο ως… θωπεία στα «Εγώ» εκείνων που εκτελούν τα κελεύσματα της τρόικας. Εκείνων δηλαδή που λειτουργούν περισσότερο ως εντεταλμένοι τοποτηρητές του ΔΝΤ και λιγότερο ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών.

Και επειδή η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει, καλό θα είναι να βρουν το θάρρος εκείνοι που κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους και να πουν επιτέλους την αλήθεια σε όλους μας. 

Χωρίς «διαρροές», «κύκλους» και «τετράγωνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.