Translate

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αναζητούν την ταυτότητα του χαμένου αεροσκάφους


Το Αρουνάσαλ Πραντές, ένα από τα 29 κρατίδια που απαρτίζουν την Ινδία, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της αχανούς χώρας, στους πρόποδες των Ιμαλαϊων.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά συμμαχικά αεροπλάνα πετούσαν πάνω από το κρατίδιο, είτε κατευθυνόμενα προς την Κίνα, είτε προς την τότε Βιρμανία (νυν Μυανμάρ). 

Εκατοντάδες από αυτά δεν επέστρεψαν ποτέ στις βάσεις τους και τουλάχιστον 400 αμερικανοί πιλότοι και πληρώματα παραμένουν ακόμα και σήμερα αγνοούμενοι, 70 και πλέον χρόνια μετά την εξαφάνισή τους.

Συχνά όμως νέα στοιχεία έρχονται στο φως, με την αφήγηση ενός ιθαγενούς κατοίκου της περιοχής να εξηγεί πως βρήκε τα συντρίμμια ενός ακόμα αεροσκάφους, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί, αν και είναι προφανές ότι πρόκειται για αμερικάνικο του Β' Παγκοσμίου.

Εντεταλμένα όργανα της υπηρεσίας αναζήτησης αγνοουμένων των ΗΠΑ θα μεταβούν στο σημείο, προκειμένου να αξιολογήσουν τα ευρήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.