Translate

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η αυτοδύτρια από το Κουβέιτ που θέλει να σπάσει 4 παγκόσμια ρεκόρ αυτόνομης κατάδυσης


Μια αυτοδύτρια από το Κουβέιτ, η Ριμ Αμπντούλλα αλ Εντάν, θέλει να καταρρίψει ταυτόχρονα 4 παγκόσμια ρεκόρ αυτόνομης κατάδυσης και προετοιμάζεται εντατικά για το εγχείρημά της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί -πλην απροόπτου-  στις 7 Μαρτίου 2016 στις Μπαχάμες.

Η ίδια, εξηγώντας το κίνητρό της, αναφέρει: 

"Είμαι μια από τις ελάχιστες γυναίκες στον αραβικό κόσμο που ασχολείται ενεργά με την αυτόνομη κατάδυση και το γεγονός ότι είμαι μητέρα δύο παιδιών εκτός της "παραδοσιακής" οικογένειας, αναζητούσα έναν τρόπο για να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και για την καταπίεση που βιώνουν στς αραβικές χώρες".

Η Ριμ συμπλήρωσε επίσης: 

"Το να είμαι γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον είναιο πρόκληση και ο στόχος μου να γίνω εκπαιδεύτρια καταδύσεων ήταν από μόνο του δύσκολο στην κοινωνία που ζω. Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να καταρρίψω 4 ρεκόρ θα προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα όσα συμβάινουν στις γυναίκες στις αραβικές χώρε, αλλά και όπου αλλού το γυναικείο φύλο πέφτει θύμα διακρίσεων, ακόμα και στην αυτόνομη κατάδυση".

Η προσπάθεια της Ριμ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της DAN, του οργανισμού ασφαλών καταδύσεων, η οποία θα έχει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, τόσο κατά την προετοιμασία της αυτοδύτριας, όσο και κατά τη διάρκεια της απόπειράς της να καταρρίψει τα 4 ρεκόρ Γκίνες.

Διαβάστε εδώ και εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.