Translate

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο βυθός της Σικελίας έκρυβε ένα... ιπτάμενο φρούριο


Στις 18 Απριλίου του 1943, ένα αμερικανικό βαρύ βομβαρδιστικό Β-17 συμμετείχε σε επιδρομή κατά στόχων στο Παλέρμο της Ιταλίας. 

Η αντίδραση των Γερμανών ήταν άμεση και το "Devils from Hell", όπως ήταν το παρατσούκλι του αεροσκάφους από το εννιαμελές πλήρωμά του, δέχθηκε επίθεση από Μe-110, τα οποία το κατέρριψαν.




Κανένας δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του αλεξίπτωτού του και έτσι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα, 4 ναυτικά μίλια από το Παλέρμο, παρασέρνοντας στο βυθό και τα εννιά μέλη του πληρώματός του.


Η ταυτοποίηση του αεροναυαγίου κατέστη δυνατή, χάρη στις άοκνες και ανιδιοτελείς προσπάθειες αυτοδυτών, ιστοριοδιφών και ερευνητών, οι οποίο αφήνοντας στην άκρη εγωπάθειες, κουτσαβακισμούς, μωροφιλοδοξία και ματαιοδοξία, συνεργάστηκαν αρμονικά, προκειμένου να βάλουν "ταυτότητα" στο Β-17.


Οι έρευνες της ομάδας απέδωσαν καρπούς, καθώς οι σειριακοί αριθμοί στους κινητήρες και σε άλλα σημεία του Β-17 διευκόλυναν τη διαδικασία ταυτοποίησης. 


Το αεροναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 75 πεερίπου μέτρων.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.