Translate

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 9-14 Ιαν. 2012



 «Κόκκινος» Κουλούρης
Ο πάλαι ποτέ συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου αγνόησε τα κόκκινα φανάρια με την πολυτελή λιμουζίνα του και με τη νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο από τους άνδρες της Τροχαίας, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται την έννοια της ισονομίας. Επιτέθηκε μάλιστα φραστικά στους αστυνομικούς και προσπάθησε να πατήσει έναν από αυτούς, αν και για τον αρμόδιο υπουργό κράτησε μια πιο… τρυφερή στάση, αποκαλώντας τον απλά… Χρηστάκη.

Προνόμια-πρόκληση
Το είδαμε κι αυτό: Παιδόφιλους, ηδονοβλεψίες και επιδειξιομανείς συμπεριέλαβε το υπουργείο Εργασίας στη ρύθμιση για τα άτομα με αναπηρία. Η γενική κατακραυγή ανάγκασε τους υπεύθυνους να αποσύρουν τον κανονισμό, αλλά οι εντυπώσεις μένουν: Με τα πόδια γράφουν τους νόμους; Μάλλον στο… πόδι, χωρίς καμία σοβαρή αξιολόγηση, προκαλώντας αγανάκτηση και οργή στην κοινή γνώμη. Άξιος ο μισθός σας…

Μπάτε σκύλοι…
Κύριοι μπήκαν, με τρεις πίνακες βγήκαν από την Εθνική Πινακοθήκη οι κλέφτες που «σήκωσαν» μεταξύ άλλων το μοναδικό έργο του Πάμπλο Πικάσο που υπήρχε σε Μουσείο της χώρας. Ο καλλιτέχνης το είχε δωρίσει ο ίδιος στην Ελλάδα, ως φόρο τιμής στον αντιφασιστικό αγώνα των Ελλήνων κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ανυπαρξία φύλαξης των πολιτιστικών μας θησαυρών ανοίγει την… όρεξη των ελαφροχέρηδων, την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση.

«Ευρωχαστούκι» στην Τουρκία
Με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να αποζημιώσει η Τουρκία τους Κύπριους που έχασαν τις περιουσίες τους από τη διπλή βαρβαρική εισβολή του «Αττίλα» το 1974. Η ηθική δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δε μετριέται όμως σε εκατομμύρια, αλλά στην επιβεβαίωση ότι οι Τούρκοι καταπατούν κάθε έννοια δικαίου, κατέχοντας παράνομα μεγάλη έκταση του μαρτυρικού νησιού.

Πολυνομοσχέδιο-γκιλοτίνα
«Βρήκαμε ΔΝΤ, ας θάψουμε 11 εκατομμύρια», θα μπορούσε να παραφραστεί η γνωστή παροιμία. Με διαδικασίες εξπρές και χωρίς ούτε καν στοιχειώδεις ελέγχους θα εκποιείται η δημόσια περιουσία, θυμίζοντας μπακαλίστικη λογική στην χειρότερή της εκδοχή. Αλήθεια, όταν τελειώσουν τα «ασημικά», τι άλλο θα σκαρφιστούν οι αρμόδιοι; Τόσο κοντόφθαλμη πολιτική προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ακόμα και υποψίες ότι όλα γίνονται βάσει σχεδίου που βρίσκει πρόθυμους εκτελεστές εντός συνόρων.

Νεοάστεγοι με… βούλα
Τουλάχιστον 25 χιλιάδες συνάνθρωποί μας κοιμούνται στο δρόμο κάθε βράδι, πολλοί από αυτούς θύματα της πολιτικής του Μνημονίου. Τρεις άστεγοι βρέθηκαν νεκροί από το κρύο τις τελευταίες ημέρες της βαρυχειμωνιάς και οι εντεταλμένοι κρατικοί φορείς ετοιμάζουν νόμο που θα… αναγνωρίζει τους νεοάστεγους, ως μια νέα κοινωνική ομάδα. Στόχος να εκταμιευθούν κονδύλια της Ε.Ε. για την ανακούφισή τους. Αν κρίνουμε από το πώς λειτουργούν στην Ελλάδα τα υπόλοιπα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την… Εσπερία, κάποιοι επιτήδειοι θα πλουτίσουν την ώρα που όλο και περισσότεροι θα μένουν στο δρόμο.

Σύνταξη στα 75 και αν…
Περισσότερα από 30 τρις ευρώ «άνοιγμα» έχουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία 19 χωρών της Ε.Ε., με τις υποχρεώσεις της Γερμανίας να ξεπερνούν τα 7,6 τρις ευρώ. Με απλά λόγια, καταρρέει η έννοια της σύνταξης και το «τέντωμα» των ορίων ηλικίας θεωρείται αναπόφευκτο, δεδομένου ότι αυξάνεται και το προσδόκιμο ζωής. Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει κάποιος εργασία, καθώς η ανεργία στη χώρα μας ανήλθε στο 18%, σύμφωνα με τα «επίσημα» στοιχεία, αυτά που κάθε τόσο αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.