Translate

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μια πενηνταπεντάρα με… βάρος 7,5 κιλά και πάχος μισού εκατοστού

Με πάχος λιγότερο από μισό εκατοστό, βάρος μόλις 7,5 κιλά και τιμή… μυστήριο, η τηλεόραση 55 ιντσών που θα παρουσιάσει επίσημα μεγάλη ασιατική εταιρεία σε διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών συσκευών τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα των καταναλωτών, αλλά και να προκαλέσει ανησυχία στον ανταγωνισμό.


Η τεχνολογία OLED, οργανικών δηλαδή φωτοδιόδων, επιτρέπει τη συμπίεση του πάχους των ηλεκτρονικών συσκευών, αν και το κόστος μέχρι σήμερα θεωρούνταν απαγορευτικό για μεγάλες οθόνες τηλεόρασης. Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει πως βρήκε τον τρόπο να μειώσει την τελική της τιμή, χάρη σε μια νέα διαδικασία παραγωγής της, χωρίς όμως να αποκαλύψει, έστω και ενδεικτικά, πόσο… βαθύ πορτοφόλι θα πρέπει να κουβαλάει ο επίδοξος ιδιοκτήτης της.

Άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας είχαν παρουσιάσει αντίστοιχης τεχνολογίας τηλεοράσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν, αν και είχε παρατηρηθεί ότι ανάλογα με τη γωνία από την οποία την παρακολουθούσαν οι τηλεθεατές άλλαζαν και τα χρώματα, εμπόδιο που σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας κατάφεραν να υπερπηδήσουν.

Η εξέλιξη αυτή πάντως σηματοδοτεί και τη νέα μορφή της τεχνολογίας στις οικιακές συσκευές και ιδιαίτερα σε εκείνες που διαθέτουν οθόνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.