Translate

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

237 λόγοι για να κάνεις σεξ (αν είσαι γυναίκα)


«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» λέει μια παροιμία και όπως φαίνεται από το βιβλίο δύο ψυχολόγων, της Σίντι Μέστον και του Ντέιβιντ Μπους, οι γυναίκες έχουν ούτε λίγο ούτε πολύ… 237 λόγους για τους οποίους κάνουν σεξ. Σύμφωνα με το βιβλίο, οι απαντήσεις κατέρριψαν το μονοδιάστατο μύθο ότι οι άνδρες κάνουν σεξ για την απόλαυση και οι γυναίκες κυρίως από αγάπη για το σύντροφό τους.

Οι δύο επιστήμονες ρώτησαν 1006 γυναίκες το θεμελιώδες… «γιατί» και έμειναν έκπληκτοι από το εύρος, αλλά και την πρωτοτυπία των απαντήσεων. Πολλές από αυτές είναι αναμενόμενες και θα μπορούσαν ομολογουμένως να είχαν δοθεί από… άνδρες, οι οποίοι δε φημίζονται για τη φαντασία τους, όπως απλώς για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους, για να ικανοποιήσουν τις φυσικές ορμές τους, ή για ψυχολογικούς λόγους.

«Πιστεύαμε ότι η απάντηση θα ήταν προφανής», σχολίασε η Σίντι Μέστον και συμπλήρωσε: «Κανείς όμως δεν είχε αναρωτηθεί για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες βλέπουν το σεξ σαν εργαλείο για να πετύχουν μια σειρά στόχων. Δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχαν τόσο διαφορετικά κίνητρα για μια γυναίκα, για να προσελκύσει έναν άνδρα σε μια σχέση, να τον κρατήσει σε αυτή, ακόμα και να τον διώξει. Εντοπίσαμε όμως και μια σκοτεινή παράμετρο, το γεγονός ότι αρκετές γυναίκες σε σχέση εξαναγκάστηκαν σε σεξουαλική επαφή από το σύντροφό τους, σχεδόν στα όρια του βιασμού».

Παρ’ όλες όμως τις ευφάνταστες απαντήσεις, ο έρωτας παρέμεινε… αλώβητος, καθώς όλες σχεδόν οι γυναίκες που απάντησαν στους ψυχολόγους, τοποθέτησαν τα… βέλη της θεάς Αφροδίτης ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους, πέρα από τους πιο… ιδιαίτερους λόγους που η καθεμιά αποκάλυψε στους επιστήμονες.

Τα πιο συνηθισμένα… γιατί
Επειδή μού το ζήτησε ο σύντροφός μου
Επειδή ήθελα να πω «ευχαριστώ»
Επειδή ήθελα να ανεβάσω την ψυχική διάθεση του συντρόφου μου
Επειδή ήθελα να αποκτήσω παιδί
Επειδή ήθελα να πατσίσω με «μπαγαποντιά» του συντρόφου μου

Τα πιο ασυνήθιστα… γιατί
Επειδή ήθελα να καταστρέψω τη σχέση κάποιου άλλου
Επειδή έκανα… χατίρι σε κάποιον
Επειδή ήθελα να βελτιώσω την εικόνα μου
Επειδή έχασα ένα… στοίχημα
Επειδή… έτυχε
Επειδή βαριόμουν
Επειδή ήθελα να αλλάξω θέμα συζήτησης
Επειδή ήταν… καθήκον μου
Επειδή ήθελα να έρθω πιο κοντά στο… Θεό
Επειδή δεν ήξερα πώς να πω «όχι»
Επειδή ήθελα να… καλωσορίσω κάποιον στο σπίτι μου
Επειδή ήθελα να… κάψω θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.