Translate

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η βδομάδα που πέρασε 23-28 Ιανουαρίου 2012



Στον… αδιάβαστο το Μνημόνιο
Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ομολόγησε, μάλλον… κατά λάθος, ότι δε διάβασε το 2.200 σελίδων Μνημόνιο, πριν το υπογράψει με την ψήφο του στη Βουλή, επειδή είχε άλλες υποχρεώσεις. Διευκρίνισε αργότερα, μετά τον ορυμαγδό των επικριτικών σχολίων στο Διαδίκτυο, ότι «είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον αρχηγό, πρωθυπουργό». Την παροιμία για την υπογραφή και το… άλλο, δεν την έχει ακούσει;

Γενοκτονία των Αρμενίων
Έντονη οργή της «Υψηλής Πύλης» στην Τουρκία προκάλεσε η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη γαλλική Γερουσία που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με 1,5 εκατομμύριο νεκρούς το 1915-16, η οποία αποτέλεσε μέρος του ευρύτερου σχεδίου εκτουρκισμού της Μικράς Ασίας, θύματα του οποίου έπεσαν και οι κοιτίδες του ελληνισμού. Μένει να δούμε πως θα μετουσιωθεί το νομοσχέδιο, καθώς η Τουρκία αποτελεί προνομιακό εταίρο της Γαλλίας και πιθανή διακοπή των εμπορικών σχέσεων θα κόστιζε πολύ στο Παρίσι.

 Θάνατος Θ. Αγγελόπουλου
Στην αιωνιότητα πέρασε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου την ώρα που δούλευε την τελευταία του ταινία στη Δραπετσώνα. Μια σημαντική απώλεια στις μέρες της απόλυτης πνευματικής ένδειας που βιώνουμε, παρακαταθήκη όμως τα έργα του, που αφηγήθηκαν την Ελλάδα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Τραγική ειρωνεία: Το ασθενοφόρο άργησε 45 λεπτά, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την κατάσταση του ΕΚΑΒ, αλλά και για την τύχη όποιου -ανώνυμου- πολίτη χρειαστεί την αρωγή του σε κάποιο επείγον περιστατικό.

Ουρές για κρεμμύδια
Διαπληκτισμοί, μάχες σώμα με σώμα και ένταση στο Σύνταγμα, με έπαθλο λίγες πατάτες και κρεμμύδια που διένειμαν παραγωγοί από τη Βοιωτία, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο κατά όσων κάνουν λόγο για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στα προϊόντα τους. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά το «έργο» που άφησε στο πεδίο της Οικονομίας, έσπευσε να δηλώσει ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή, αν και «σε ένα πρόβλημα 30 χρόνων περιοριζόμαστε στις διαπιστώσεις και την καταγραφή του, χωρίς να δίνουμε λύση». Ο ρόλος σας ποιος είναι, είπατε;

Λεφτά… υπήρχαν
Η περιβόητη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες που δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά από αναμονή αρκετών μηνών, περιλαμβάνει τέσσερις χιλιάδες ονόματα και… σούμα 15 δις ευρώ. Μεταξύ των… μπαταχτσήδων υπάρχουν τα αδέρφια Κοσκωτά, γνωστά από τις περιπέτειές τους με την τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό, ο παλιός καλαθοσφαιριστής Μίσκο Μισούνοφ, ο λαϊκός βάρδος Τόλης Βοσκόπουλος, με δεκαπέντε άτομα να χρωστούν άνω των 100 εκ. ευρώ ο καθένας. Αυτή είναι η ανικανότητα του κράτους: Διαπιστώνει ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου και βγάζει… λίστες.

Ραντεβού σε… τρία τέρμινα
Ακόμα και τρεις μήνες πρέπει να περιμένουν για ραντεβού με τον γιατρό οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που συνωστίζονται αξημέρωτα, ψάχνοντας για λίγη ανακούφιση. Ψιλά γράμματα για τον αρμόδιο υπουργό Α. Λοβέρδο, ο οποίος ετοιμάζει τα μαχαίρια του για το «μακελειό» που θα γίνει αν ο εισαγγελέας στείλει τη δικογραφία για τη διόγκωση του ελλείμματος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή. «Ποιος ασχολείται με τους θεσμούς την κατάντια της δημόσιας Υγείας και τους άμοιρους συνταξιούχους, εδώ πάμε για πρόεδροι», θα μπορούσε να λέει μπροστά στον καθρέπτη του.

Αρνητική πρωτιά
Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, στη φτώχεια και την ακρίβεια αυτή τη φορά, «κέρδισε» η Ελλάδα από την Eurostat για το 2011. Μείωση του ΑΕΠ κατά 5,5%, κατάρρευση των καταναλωτικών δαπανών κατά 6,2% μας τοποθετούν πρώτους από το… τέλος στην Ευρώπη των 27, ενώ οι προβλέψεις για φέτος είναι πιο σκούρες και από το… μαύρο σκοτάδι που θα ρίξει η ΔΕΗ σε χιλιάδες καταναλωτές που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αυξήσεις των τιμολογίων, τα χαράτσια και τις κάθε λογής επιβαρύνσεις. Προοπτική για το λαό; Σχέδιο εξόδου από την κρίση; Μη θέτετε… αφελή ερωτήματα παρακαλώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.