Translate

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Βόλτες με υποβρύχιο σε αρχαία ναυάγια της Ιταλίας από το καλοκαίρι του 2015



Μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία όμως απαιτεί... βαθύ πορτοφόλι, θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Σικελίας στην Ιταλία.



Ιδιωτική εταιρεία έλαβε την άδεια από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει υποβρύχιες... βόλτες σε ναυάγια που ανάγονται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και βρίσκονται σε βάθη που κυμαίνονται από τα 30 μέχρι και τα 120 μέτρα.

Ήδη πολλοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, ώστε να πάρουν το βάπτισμα της... αβύσσου, το μόνο μειονέκτημα όμως είναι ότι το κόστος αγγίζει τα 18.500 ευρώ για μια εβδομάδα καταδύσεων, μαζί με τη διαμονή και τη διατροφή.


Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σικελίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουν εύρωστους οικονομικά τουρίστες στην περιοχή, με προφανή οφέλη για την οικονομία και συμπλήρωσε: "Προφανώς δεν μπορούν όλοι να διαθέσουν τέτοιο υψηλό ποσόν για να δουν τα βυθισμένα πλοία της Σικελίας, αλλά η προβολή της περιοχής μας είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.