Translate

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Καυγάς... λιμανιών για το Costa Concordia


Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, βυθίστηκε το Costa Concordia, παρασέρνοντας στο βυθό μόλις 32 άτομα από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Τον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης του ναυαγίου από το νησί Τζίλιο, αλλά δε λείπουν  τα... παρατράγουδα.

Η ναυαγιαίρεση, η οποία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 600 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης, καθώς στη συνέχεια το κουφάρι του υπερωκεάνειου θα πρέπει να μεταφερθεί σε λιμάνι για τη διάλυσή του και την πώλησή του ως σκραπ.

Κάπου εδώ ξεκινάει και το... "πανηγύρι", καθώς πολλά λιμάνια ερίζουν για την... τελευταία κατοικία του Costa Concordia, δεδομένου ότι τα έσοδα από τη διάλυσή του είναι διόλου ευκαταφρόνητα. 

Οι λιμενικές αρχές του Πιομπίνο, της Τζένοα, του Παλέρμο και της Τσιβιταβέκια στην Ιταλία έχουν καταθέσει υποψηφιότητα, αλλά την ίδια στιγμή διαλυτήρια πλοίων στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Τουρκία και την Κίνα θέλουν και εκείνα να αναλάβουν την αποσυναρμολόγηση του πλοίου.

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας πάντως δήλωσε την προτίμησή του για ιταλικό λιμάνι.

1 σχόλιο:

  1. αρασέρνοντας στο βυθό μόλις 32 άτομα από το πλήρωμα και τους επιβάτες

    μολις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.