Translate

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο τελευταίος κυνηγός υποβρυχίων του "Hooligan Navy"


Ο 92χρονος Τζακ Φίσερ είναι ο τελευταίος επιζών των "Hooligan Navy" μιας χούφτας ναυτικών που περιπολούσαν με ξύλινα σκάφη στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ψάχνοντας για γερμανικά υποβρύχια που βύθιζαν πλοία που είτε κινούνταν από λιμάνι σε λιμάνι, είτε ξεκινούσαν το υπερατλαντικό ταξίδι από τις ΗΠΑ για να βρεθούν στην Αγγλία. 


Η είσοδος των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ το Δεκέμβριο του 1941, βρήκε τελείως απροετοίμαστη την ακτοφυλακή των ΗΠΑ αλλά και το πολεμικό ναυτικό, με αποτέλεσμα τα γερμανικά υποβρύχια να δρουν στην ουσία ανενόχλητα και να επιτίθενται ακόμα και σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές των ΗΠΑ. 

Ο Φίσερ θα ηγηθεί της παρέλασης βετεράνων στο Γκρίνπορτ και θα ξεναγήσει όσους θέλουν στο ιστιοφόρο Zaida, ένα από τα σκάφη που χρησιμοποιούνταν από το "Hooligan Navy". Αν και τα οφέλη της αποστολής τους ήταν κυρίως ψυχολογικά, καθώς η παρουσία των υποβρυχίων είχε προκαλέσει μαζική υστερία στους Αμερικανούς, ο Φίσερ δήλωσε ότι "μεγαλύτερος εχθρός μας ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και όχι τα υποβρύχια". 

Διαβάστε εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.