Translate

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

H ηλεκτροκίνητη "Νέμεσις" έπιασε τα 239 χλμ. ανά ώρα


Η «Νέμεσις» το ηλεκτροκίνητο τετράτροχο ανατρέπει όλα όσα θεωρούσαμε μέχρι σήμερα δεδομένα στο χώρο της αυτοκίνησης, καθώς πέτυχε χθες ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας, με 239 χιλιόμετρα την ώρα. 

Το αυτοκίνητο κινείται με μπαταρίες και ο Ντέιλ Βινς, επικεφαλής της εταιρείας Ecotricity, η οποία μετασκεύασε μια συμβατική Lotus Exige. Με αυτονομία περί τα 300 χιλιόμετρα μεταξύ… φορτίσεων της μπαταρίας του, η «Νέμεσις» δείχνει το δρόμο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

«Μέχρι σήμερα, τα ηλεκτροκίνητα θεωρούνταν βαρετά, αργά και σχεδιαστικά συντηρητικά», σχολίασε ο Βινς, μετά την επίτευξη του ρεκόρ ταχύτητας και συμπλήρωσε: « Τώρα πλέον ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι όχι μόνο μπορούμε να πετύχουμε εφάμιλλες επιδόσεις με τα συμβατικά αυτοκίνητα, αλλά επίσης να έχουμε αυξημένη αυτονομία και άνεση στο ταξίδι». 

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα διαρρεύσει, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εξέλιξη της «Νέμεσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.