Translate

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστικές ηχογραφήσεις αποκαλύπτουν τις θηριωδίες των Γερμανών

Γερμανός στρατιώτης ποζάρει δίπλα σε εκτελεσμένους αμάχους  στην Γιουγκοσλαβία

Ο διαδεδομένος μύθος των αναθεωρητών της Ιστορίας είναι ότι για τα εγκλήματα των Γερμανών κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ευθύνονται μόνο οι φανατικοί ναζί και τα SS, ενώ η Βέρμαχτ, η Λουφτβάφφε και το ναυτικό ήταν περίπου... ιππότες που δεν είχαν εμπλακεί σε θηριωδίες. 

Αν και υπάρχει πλήθος τεκμηρίων που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, από τη Ρωσία, μέχρι την τότε Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα, όπου απλοί στρατιώτες εκτελούσαν αμάχους, ακόμα και μικρά παιδιά για... πλάκα, ένα νέο βιβλίο έρχεται να φωτίσει μια ακόμα πτυχή της βαρβαρότητας των Γερμανών.

Πρόκειται για τις απομαγνητοφωνήσεις των μυστικών καταγραφών συνομιλιών αιχμαλώτων πολέμου που βρίσκονταν σε στρατόπεδο στην Αγγλία, όπου ακούγονται ανατριχιαστικές εξιστορήσεις περιπτώσεων που κάποιος σκότωσε ένα παιδάκι "για να δει πως είναι", άλλος που πολυβόλησε αμάχους για να τους "δει να τρέχουν" και άλλος που παρομοίαζε την εκτέλεση αιχμαλώτων ή αμάχων με "ένα σπορ που προκαλεί υπέροχα συναισθήματα".

Το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στα γερμανικά, ενώ η έκδοσή του στα αγγλικά προγραμματίζεται για τις αρχές του 2013. Οι απομαγνητοφωνήσεις βρίσκονταν στα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας μέχρι το 2001, όταν τα εντόπισε ο Γερμανός ιστορικός Σένκε Χάιτζελ.

Διαβάστε εδώ για τις "θαυμάσιες επιδόσεις" των Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.