Translate

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το Google Street View κυνηγάει... φοροφυγάδες




Στην υπηρεσία της πάταξης της φοροδιαφυγής και των… αδήλωτων τετραγωνικών μπήκε η υπηρεσία Google Street View, η οποία καταγράφει εικόνες από δρόμους, συνοικίες και άλλα μέρη σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Υπάλληλοι των φορολογικών υπηρεσιών και της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στη Λιθουανία αξιοποίησαν τις εικόνες από διάφορες γειτονιές του Βίλνιους, πρωτεύουσας της χώρας της Βαλτικής, αλλά και από άλλες πόλεις και εντόπισαν εκατοντάδες ιδιώτες και κατασκευαστικές εταιρείες που είχαν… αμελήσει να δηλώσουν στις αρμόδιες εφορίες τα ακίνητά τους. Έτσι, τα πρόστιμα έπεσαν… βροχή, ενώ η δημοσιοποίηση της ιστορίας ανάγκασε χιλιάδες άλλους πολίτες της Λιθουανίας να σπεύσουν στις εφορίες για να καταγράψουν τα… αδήλωτα.

Αν και τα… θύματα που έπεσαν στην τσιμπίδα της εφορίας έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και προσέφυγαν στις δικαστικές αρχές της χώρας επειδή θεώρησαν ότι πλήττεται η ιδιωτικότητά τους, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι δεδομένου ότι οι δρόμοι είναι δημόσιοι δεν παραβιάζεται κάποιος νόμος όταν φωτογραφίζονται σπίτια που βρίσκονται σε αυτούς.

«Αξιοποιούμε ένα δωρεάν πρόγραμμα και την τεχνολογία για να εντοπίσουμε εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Να είναι σίγουροι εκείνοι που αποφεύγουν να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, ότι τίποτα δεν μένει κρυφό και αργά ή γρήγορα θα τους βρούμε»,δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.