Translate

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

"Φρένο" στους ψαρομπούκαλους στη Χαβάη


Πρόταση να απαγορευθεί το ψαροντούφεκο με χρήση αναπνευστικής συσκευής σε περιοχή της Χαβάης έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευση στην τοπική κοινωνία. Δεδομένου ότι η αυτόνομη κατάδυση αποτελεί σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή για το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού Ωκεανού και οι αυτοδύτες προτιμούν να βλέπουν και να φωτογραφίζουν τα είδη της πανίδας ζωντανά και όχι... σουβλιστά, το σχέδιο αυτό έχει σοβαρές πιθανότητες να εγκριθεί.

Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο ψάρεμα με χρήση αυτόνομης αναπνευστικής συσκευής επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις στις περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ. Στη χώρα μας απαγορεύεται αυστηρά και οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές, δυστυχώς όμως η απουσία  ουσιαστικών ελέγχων καθώς και η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη επιτρέπει σε ασυνείδητους να επιδίδονται σε... ψαρομπούκαλο, αμαυρώνοντας έτσι και την πλειοψηφία των αυτοδυτών στην Ελλάδα που απλά καταδύονται για να απολαύσουν τη μαγεία της θάλασσας και την πανίδα της στο φυσικό τους περιβάλλον.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.