Translate

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γκάτζετ για υποβρύχιες συνομιλίες


Μέχρι σήμερα οι δύτες επικοινωνούν κυρίως με νοήματα, με σύντομα γραπτά μηνύματα σε επιφάνειες που συνήθως φορούν στους βραχίονές τους, ενίοτε και με... φωνές τις οποίες το... εξοικειωμένο ζευγάρι του αυτοδύτη είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει.

Σύντομα όμως αυτό θα αλλάξει, καθώς εταιρία ηλεκτρονικών συσκευών από την Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατασκεύασε μια συσκευή η οποία επιτρέπει τις υποβρύχιες συνομιλίες, χωρίς να χρειάζεται να βγάλει ο δύτης το ρυθμιστή αναπνοής από το στόμα του.

Η συσκευή ονομάζεται Logosease και μπορεί να "φορεθεί" στο λουρί της μάσκας ή στο ρυθμιστή πλευστότητας. Το γκάτζετ αυτό αποκωδικοποιεί τους ήχους και τους μετατρέπει σε λέξεις. Αν και η εταιρία σημειώνει ότι δεν εγγυάται ότι η απόδοσή του θα είναι ικανοποιητική για όλες τις συνθήκες, γεγονός είναι πλέον ότι ανοίγει ένας νέος δρόμος στην υποβρύχια επικοινωνία, με αρκετές εταιρίες να στοχεύουν σε μια μεγάλη παγκόσμια αγορά.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.