Translate

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε...



Στιβ Τζομπς
«Η ψηφιακή εποχή έχασε το αστέρι της», είπαν πολλοί για το θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας Apple. Οραματιστής, ιδιοφυής, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία. Σε έναν υλικό κόσμο, ένας άνθρωπος που ξεχώρισε για το πνεύμα του πουλώντας ηλεκτρονικά… μαραφέτια δίνει και το στίγμα της εποχής, για όσους πιστεύουν ότι ένα τηλέφωνο είναι προέκταση του εαυτού τους.

Απογραφή
Τραγέλαφος με την πολυδιαφημισμένη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι συλλήβδην φορτώθηκαν μέχρι και το… προπατορικό αμάρτημα. Οκτώ αρχιεπίσκοποι και χιλιάδες υπάλληλοι ηλικίας από 60 μέχρι και 90 ετών καταγράφηκαν στις λίστες προγραφών, δείχνοντας έτσι για μια ακόμα φορά ότι το κράτος είναι μια φαιδρή οντότητα που δημιουργήθηκε για να ταλαιπωρεί τους πολίτες και να τρέχει γύρω από την ουρά του.

Εφεδρεία
Τουλάχιστον 30 χιλιάδες… κεφάλια υπαλλήλων ζητά η Τρόικα και η κυβέρνηση με τη γνωστή της έφεση στη μελέτη των… λεξικών, «βαφτίζει» τη γκιλοτίνα εφεδρεία. Οι αρμόδιοι υπουργοί προτιμούν να κρύβονται πίσω από τις λέξεις, τη στιγμή που βυθίζουν έναν ολόκληρο λαό στη θλίψη και την απόγνωση. Πλειοδοσία υποσχέσεων που ποντάρουν στην απελπισία και χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να καταρρέουν.

Αγανακτισμένοι στη Ουώλλ Στρήτ
Χιλιάδες άνθρωποι πήραν τους δρόμους στη «Μέκκα» του καπιταλισμού, διαδηλώνοντας για την οικτρή κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Με 46 εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας, οι ΗΠΑ δεν είναι πια η χώρα των ευκαιριών, αλλά η ταφόπλακα των ονείρων, εκεί που οι κοινωνικές ανισότητες θυμίζουν πλέον ότι ο πάλαι ποτέ Τρίτος Κόσμος αποτελείται πλέον από τους απόκληρους των Δυτικών κοινωνιών.

Ληστείες
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η εγκληματικότητα, με ληστές οπλισμένους με πολυβόλα να εισβάλλουν στα σπίτια ανυπεράσπιστων πολιτών. Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαριεντίζεται αυτάρεσκα μπροστά στις κάμερες και υπόσχεται ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο». Ακριβώς το ίδιο δηλαδή με την περίοδο που ήταν υπουργός Ναυτιλίας, όταν βυθίστηκε το «Εξπρές Σαμίνα».

Έβρος
Αύξηση κατά 237% στις συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο, τη στιγμή που όσοι περνούν λαθραία τα σύνορα δεν υποβάλλονται σε καμία ιατρική εξέταση. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη στην υποδοχή των απάτριδων, χωρίς καμία υποδομή για την περίθαλψη ή την ακριβή καταγραφή τους και τελευταίοι στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τη μεταναστευτική πολιτική.

Χρεοκοπία
Αναζητείται ο κατάλληλος επιθετικός προσδιορισμός για την αναπόφευκτη χρεοκοπία. «Συντεταγμένη», «ελεγχόμενη» ή «σταδιακή», η ουσία παραμένει ότι είμαστε δέσμιοι των αποφάσεων άλλων για εμάς, τη στιγμή που το «όπλο» της κυβέρνησης είναι οι παραινέσεις να πληρώνουμε τα… χαράτσια που μας επιβάλλουν κάθε δεύτερη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.