Translate

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε...



Μετανάστες με… αιτία
Επιστροφή στο παρελθόν, με τους Έλληνες να έχουν ως μόνη διέξοδο την ξενιτιά. Δεκάδες χιλιάδες συνωστίζονται στις ουρές για ένα καλύτερο αύριο στη Γερμανία και την Αυστραλία, θυμίζοντας μαύρες εποχές. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 64% των ερωτηθέντων Ελλήνων ηλικίας από 15 έως 35 ετών θα επιθυμούσε να εργαστεί μόνιμα ή προσωρινά σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε. Η Ελλάδα των μηδενικών ευκαιριών και της ισοπέδωσης των ονείρων διώχνει τα παιδιά της και ξεπουλιέται με το μέτρο στους «επενδυτές» από τους «νεκροθάφτες» της πολιτικής.

Το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο
Ειδικές Ομάδες Ετοιμότητας και Εκτάκτων Αναγκών συγκροτούνται από τις δυνάμεις Καταστολής και Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή έκρηξη που μοιάζει αναπόφευκτη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η εκπαίδευση πρόκειται να γίνει στα πρότυπα της αντιμετώπισης επεισοδίων με χούλιγκαν. Την ίδια ώρα, λεφτά υπάρχουν, όχι για συντάξεις και δωρεάν Υγεία, αλλά για… δακρυγόνα, καθώς διατέθηκαν 400.000 ευρώ για την προμήθεια νέας… εσοδείας ενόψει του καυτού χειμώνα.

Εκποίηση κρατικής περιουσίας
Έναντι πινακίου φακής, υπό τις παρούσες ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και αναζητείται φόρμουλα για την αποφυγή… σκοπέλων που θα επιβράδυναν τη διαδικασία και θα προκαλούσαν ενοχλητικά ερωτήματα. Μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται, τα «φιλέτα» θα αλλάξουν χέρια και σε λίγο θα είμαστε… παρείσακτοι στην ίδια μας τη χώρα.

Ανατολική Μεσόγειος
Οι Κύπριοι συνεχίζουν τις έρευνες για κοιτάσματα αερίου στο «Οικόπεδο 12» και οι νεοοθωμανοί βεζίρηδες έχουν… λυσσάξει. Βγάζουν το στόλο τους, κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις και δείχνουν με κάθε τρόπο ότι ο τσαμπουκάς είναι μια συνήθεια που τους έχει γίνει δεύτερη φύση. Διέρρευσε και η φήμη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε μυστική συνομιλία με τον Τούρκο Σουλτάνο Ερντογάν, είπε ότι οι απειλές των Τούρκων είναι… «λογικές» και έδεσε το γλυκό. Πάντως, οι φήμες διαψεύστηκαν.

Απολύσεις
Οι λεκτικές ακροβασίες δεν κρύβουν την αλήθεια: Απολύσεις στο δημόσιο και πλήρης εξάρθρωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων. Με τις προβλέψεις να ανεβάζουν το ποσοστό της ανεργίας στο 26% μέχρι το 2013, σε λίγο η δέσμευση του πρωθυπουργού για «έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια» θα μοιάζει και αυτή ένα μακρινό όνειρο. Ο επί των οικονομικών αρμόδιος… συνταγματολόγος πάντως έχει βρει τη φόρμουλα: «Μια δέσμη φορομπηχτικών μέτρων την ημέρα, την έξοδο από την κρίση κάνει πέρα».

Σημαιοφόρος του «δεν πληρώνω» και ο Πάγκαλος
Νάτος πάλι, πετιέται με χάρη και με το ιδιότυπο χιούμορ του λέει ότι δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια του Βενιζέλου. Που να τα βρει, με 58 ακίνητα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, που παραδοσιακά, όπως και όλων των πολιτικών άλλωστε, εστιάζει στο «έσχες», αλλά το «πόθεν» δε θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως, από την εποχή του Καποδίστρια, δεν πρέπει να έχει υπάρξει περίπτωση πολιτικού που να εξήλθε φτωχότερος από την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Σχολική βία
«Είμαι παιδί σου και σου μοιάζω, κοινωνία», δείχνουν οι έρευνες σύμφωνα με τις οποίες 9 στους 10 μαθητές είναι θύματα ή θύτες σχολικής βίας. Ο εκφοβισμός, η λεκτική και η σωματική βία έχουν πλέον γίνει μέρος του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων, με την τραγική περίπτωση της 13χρονης μαθήτριας που αυτοπυρπολήθηκε επειδή την κορόιδευαν οι συμμαθητές της να μας δείχνει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο ότι τα παιδιά χάνουν την αθωότητά τους πριν καν τελειώσουν το Δημοτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.