Translate

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ποδοσφαιροποίηση


Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό χάρτη, μετά τις αποκαλύψεις που μονοπωλούν την ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες. Η αντίδραση της Δικαιοσύνης είναι άμεση, οι αρχές φαίνεται ότι επιδιώκουν την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και η κοινή γνώμη παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον μια υπόθεση που συγκλονίζει συθέμελα το οικοδόμημα του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Πολλοί έχουν μιλήσει για την «ποδοσφαιροποίηση» της κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας, συνήθως με αρνητική χροιά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν όλα τα αρνητικά που ταλανίζουν το χώρο του αθλητισμού, χαρακτηρίζουν και πολιτικές συμπεριφορές εδώ και χρόνια.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η «ποδοσφαιροποίηση» θα πρέπει να λειτουργήσει και προς την άλλη πλευρά: Με την ίδια ταχύτητα που κινείται η συντεταγμένη πολιτεία στη διαλεύκανση της υπόθεσης, καλό θα ήταν να ασχοληθεί και με μια σειρά πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων μεγάλου βεληνεκούς, για τα οποία ο κόσμος βουίζει και τελικά παραγράφονται, ή ακόμα χειρότερα δεν προκύπτει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο και καταδίκη για τους εμπλεκόμενους.

Ίσως, το πρώτο και βασικότερο που θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει στη χώρα είναι ο σεβασμός στην εφαρμογή των νόμων. Η ατιμωρησία έχει αποθρασύνει τους καταχραστές και τους κλέφτες δημοσίου χρήματος, επειδή γνωρίζουν ότι δε θα λογοδοτήσουν ποτέ. Μένει να δούμε αν η «ποδοσφαιροποίηση», με θετικό πρόσημο αυτή τη φορά, θα δείξει το δρόμο και στις άλλες εκφάνσεις της πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας.

1 σχόλιο:

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.