Translate

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη...


Έντονη ενόχληση προκάλεσε στους κυβερνώντες το μπαράζ δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για ξένους τοποτηρητές -τύπου Νόιμπαχερ- που έρχονται να ελέγξουν τις επιδόσεις των υπουργών στην εφαρμογή του Μνημονίου. Μέχρι και ανακοίνωση βγήκε, με την οποία στηλιτεύονται τα ΜΜΕ, επειδή παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, λες και ζούμε στη Βόρεια Κορέα και ο κόσμος «ενημερώνεται» μόνο από τα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Ας θυμηθούμε ότι και ο Χέρμαν Νόιμπαχερ είχε αναλάβει το 1942 επίτροπος των χιτλερικών στην Αθήνα, έτσι ώστε να διατηρεί πλήρη έλεγχο σε ό,τι είχε απομείνει από την ελληνική οικονομία της Κατοχής, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το μείζον θέμα όμως στην περίπτωση της χώρας, είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και κανείς δεν πείθεται ότι τα στυγνά μέτρα που επιβάλλονται έχουν ως στόχο την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Αντίθετα, απλά κερδίζεται χρόνος ώστε να προλάβουν κάποιοι να απαλλαγούν από τα «τοξικά» σκουπίδια και να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία.

Η επιτροπεία, η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της προόδου, ή όπως αλλιώς θέλει να «βαφτίσει» η κυβέρνηση το γεγονός ότι, είτε το θέλει είτε όχι, η χώρα είναι στο μικροσκόπιο της τρόικας, δεν προέκυψε από… παρθενογένεση. Κάποιοι, προφανώς, άνοιξαν την πόρτα. 

Ας κοιταχτούν στον καθρέπτη, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι και μετά αν έχουν την τόλμη, ας ψελλίσουν ποιος παραπληροφορεί την κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.