Translate

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

To πανεπιστήμιο Harvard έχασε από τους φυλακισμένους


Η αληθινή αυτή ιστορία είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει τη "μαγιά" για ένα ακόμα χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ και αν ο Ρόμπιν Ουίλιαμς βρισκόταν ακόμα στη ζωή, θα μπορούσε να υποδυθεί έναν οσκαρικό ρόλο, στα πρότυπα της ταινίας "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών".

Πριν από μερικές ημέρες η ομάδα διαλεκτικής, ή ομάδα ντημπαίητ όπως λέμε στα... ελληνικά, του ξακουστού πανεπιστημίου Ηarvard, η οποία είναι πρωταθλήτρια στις ΗΠΑ, αναμετρήθηκε με μια ομάδα φυλακισμένων της Νέας Υόρκης.

Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απροσδόκητο για τους τρυφηλούς γόνους επιφανών και πλούσιων φυσικά οικογενειών, καθώς οι έγκλειστοι κατάφεραν να νικήσουν με την επιχειρηματολογία τους.

"Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες για τις οποίες είμαστε περήφανοι που χάσαμε . Η εξαιρετικά ευφυής ομάδα των φυλακισμένων που αντιμετωπίσαμε κάνει καταπληκτική δουλειά", ανέφεραν οι φοιτητές του Χάρβαρντ στην ιστοσελίδα τους στο facebook. 

Η ομάδα διαλεκτικής της φυλακής είναι μια πρωτοβουλία εμπνευσμένων καθηγητών, οι οποίοι πιστεύουν πως πρέπει να δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα.

Ένα από τα μέλη της ομάδας των φυλακισμένων, ο Κάρλος Πολάνκο, ο οποίος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία δήλωσε ότι "ευλογηθήκαμε με μια ευκαιρία, η διαδικασία μας κάνει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας".  

Διαβάστε εδώ και εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.