Translate

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Άλλο ένα ημιερπυστριοφόρο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ανελκύσθηκε από ποτάμι


Φαίνεται ότι το ποτάμι Πίλιτσα της Πολωνίας κρύβει πολλούς "θησαυρούς" του Β' παγκοσμίου Πολέμου, καθώς μετά από ένα γερμανικό ημιερπυστριοφόρο SdKfz 250 που ανελκύστηκε πριν από λίγες ημέρες, σειρά είχε ένα SdKfz 7, το οποίο βρέθηκε πολύ κοντά στο πρώτο.


Οι Πολωνοί ερευνητές κατάφεραν να ανασύρουν από την κοίτη του ποταμού το Sonderkraftfahrzeug 7 (SdKfz 7), όπως ονομάζεται στην... υπέροχα και ποιητικά εύηχη γερμανική γλώσσα, το οποίο παρά το ότι έχει εμφανείς τις ζημιές της μάχης, βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεδομένου ότι παρέμεινε στο ποτάμι για 70 τουλάχιστον χρόνια.


Η Πολωνία αποτέλεσε σκληρό πεδίο μάχης ανάμεσα στις χιτλερικές δυνάμεις και τον Κόκκινο Στρατό των Σοβιετικών, οι οποίο συνέντριψαν τους ναζί και έφτασαν μέχρι το Βερολίνο το 1945.


Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα αντικείμενα του Β' Παγκοσμίου στο ποτάμι και πλέον διερευνάται πως κατέληξαν εκεί. 


Διαβάστε εδώ και εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.