Translate

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Dive Alliance: Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αυτόνομης κατάδυσης


Υποφέρουν από μετατραυματικό στρες, ο ύπνος τους στοιχειώνεται από εφιάλτες, βρίσκουν παρηγοριά στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, υποφέρουν από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού. Η θεραπεία; Βρίσκεται στη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου και της αυτόνομης κατάδυσης.

Έρευνα που πραγματοποίησε το έγκυρο Τζονς Χόπκινς κατέδειξε τα ωφέλη της αυτόνομης κατάδυσης σε πλειάδα βετεράνων του στρατού των ΗΠΑ, οι οποίοι μετά από τραυματισμό στο πεδίο της μάχης, ή από ψυχολογική επιβάρυνση που προκάλεσε η θηριωδία του πολέμου, είδαν μεγάλη βελτίωση, μετά από τέσσερις μόλις ημέρες εκπαίδευσης στα μυστικά της αυτόνομης κατάδυσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, μια οργάνωση με το όνομα Dive Alliance προσφέρει μαθήματα κατάδυσης σε βετεράνους με ψυχολογικά και σωματικά τραύματα, προκειμένου να τους δώσει και μια επαγγελματική διέξοδο, καθώς τους πιστοποιεί και ως εκπαιδευτές κατάδυσης.

Μια σίγουρα αξέπαινη προσπάθεια, η οποία καταδεικνύει εξάλλου και τα αναμφισβήτητα ωφέλη της αυτόνομης κατάδυσης, κάτι το οποίο γνωρίζει όποιος έχει καταδυθεί έστω και μια φορά. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.