Translate

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα ευρήματα στο "δρόμο του θανάτου" με τα συντρίμμια 1500 αεροσκαφών


Έχει μείνει στην Ιστορία ως "η καμπούρα" και "ο δρόμος του θανάτου". 



Πρόκειται για τη διαδρομή πάνω από τα Ιμαλάια που ακολουθούσαν εκατοντάδες αεροσκάφη, από το 1942 μέχρι και τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, από την Ινδία, στη νότια Κίνα. Περίπου 1500 αεροπλάνα, κυρίως μεταγωγικά, δεν επέστρεψαν ποτέ στις βάσεις τους και χάθηκαν για δεκαετίες στις βουνοκορφές της "Στέγης του Κόσμου", μέχρι να εντοπιστούν, κάποια από αυτά, από αποφασισμένους ερευνητές και ορειβάτες. 


Πιο πρόσφατο εύρημα, είναι τα συντρίμμια ενός μεταγωγικού C87, ενός μετασκευασμένου βομβαρδιστικού B24, από το οποίο αφαιρέθηκε όλος ο πολεμικός εξοπλισμός. Διαβόητα για τα προβλήματα κατά την πτήση τους, τα C87 θεωρούνταν "καταραμένα" από τα άτυχα πληρώματα που καλούνταν να τα πετάξουν, καθώς τα ατυχήματα εν πτήσει ήταν πολλά και τις περισσότερες φορές μοιραία.


Αν και το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε ήδη εντοπιστεί από το 1993, μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η αποστολή συλλογής στοιχείων του μοιραίου C87, με τμήματα της ατράκτου, των φτερών και άλλων μερών του, καθώς και τα άρβυλα τριών μελών του πληρώματός του, τα λείψανα των οποίων είχαν μεταφερθεί πριν από 22 χρόνια, όταν είχαν πρωτοεντοπιστεί. 

Διαβάστε εδώ και εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.