Translate

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοδύτης πέθανε σε κατάδυση στα "πυρηνικά ναυάγια" της Ατόλλης Μπικίνι


Ένας 75χρονος γερμανός αυτοδύτης πέθανε κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο αεροπλανοφόρο USS Saratoga, ένα από τα πολλά ναυάγια που βρίσκονται στο βυθό της Ατόλλης Μπικίνι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τουλάχιστον 24 εκρήξεις ατομικών βομβών πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1950 στο απομακρυσμένο αυτό σημείο του πλανήτη μας, προκειμένου οι ΗΠΑ να δοκιμάσουν την ισχύ των πυρηνικών όπλων που εξέλισσαν.



Σε πολλές από αυτές τις δοκιμές οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν παροπλισμένα πολεμικά πλοία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο USS Saratoga και το Ιαπωνικό θωρηκτό Nagato, ενώ από το 1996 η Ατόλλη θεωρείται καταδυτικός προορισμός-όνειρο ζωής για αυτοδύτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιθυμούν να καταδυθούν σε ναυάγια ιστορικής αξίας.



Ο άτυχος αυτοδύτης, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που είσδαν το φως της δημοσιότητας, αποκόπηκε από το γκρουπ των υπόλοιπων αυτοδυτών κατά την κάθοδό του στο ναυάγιο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. 

Το πτώμα του εντοπίστηκε και ανασύρθηκε την επόμενη ημέρα από βάθος 50 περίπου μέτρων, στο βυθό, δίπλα στο θηριώδες αεροπλανοφόρο. 


Η μελέτη των στοιχείων του καταδυτικού του υπολογιστή κατέδειξε ότι καταδύθηκε προς το αεροπλανοφόρο, στη συνέχεια για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους επιχείρησε ταχεία ανάδυση και ξανακατέβηκε σε μεγάλο βάθος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Οι φιάλες αέρα του άτυχου Γερμανού βρέθηκαν με πληρότητα αέρα 75%, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν πνίγηκε από έλλειψη άερα.

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.