Translate

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Αποκαλύπτεται η αεροπορική βάση-φάντασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Μια αεροπορική βάση στο Όρεγκον των ΗΠΑ, η οποία λειτουργούσε ως ορμητήριο αερόπλοιων του πολεμικού ναυτικού της χώρας, έκλεισε το 1948 και σχεδόν 70 χρόνια αργότερα αποκαλύπτεται και πάλι, χάρη στη φωτογραφική τεκμηρίωση του Τζόνι Ιού, ενός φωτογράφου που αρέσκεται να εντοπίζει και να απαθανατίζει κατασκευές-φαντάσματα του παρελθόντος.


Η αεροπορική αυτή βάση έχει τη δική της ιστορία και μετά την εγκατάλειψή της, παρέμεινε κρυμμένη στην πυκνή βλάστηση και στη λήθη, καθώς η Φύση έσπευσε να καλύψει τα ανθρώπινα ίχνη, κρύβοντας τα θηριώσδη υπόστεγα και τις άλλες κατασκευές από το ανθρώπινο μάτι.



Λίγοι άνθρωποι έχουν εισέλθει στη βάση από τότε, με τα ίχνη του παρελθόντος να αφηγούνται τη δική τους ιστορία, μια από τις οποίες συγκλονίζει, σχεδόν 70 χρόνια αργότερα: Πρόκειται για τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους SB2C-5 Helldiver, το οποίο ανέλαβε ο πιλότος Ρόμπερτ Σμέντλεϊ να παετάξει σε άλλο αεροδρόμιο το 1948, καθώς η βάση στο Όρεγκον θα έκλεινε για πάντα.



Η πτήση αυτή όμως έμελλε να είναι η τελευταία για τον έμπειρο πιλότο, καθώς το αεροσκάφος του συνετρίβη, με τα συντρίμμια να εντοπίζονται κατά τύχη από φυσιολάτρες αρκετά χρόνια αργότερα. Μεταξύ των αντικειμένων που ανέσυραν από το σημείο της συντριβής ήταν ένα τηλεγράφημα που έστειλε ο Σμέντλεϊ στη σύζυγό του και το μόλις 7 μηνών παιδί τους, 11 ημέρες πριν τη συντριβή: "Επιστρέφω σπίτι. Με αγάπη. Μπομπ"


Δείτε εδώ την ενδιαφέρουσα φωτοπεριπλάνηση του Τζόνι Ιού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.