Translate

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αρχίζει η ανέλκυση του θησαυρού από τον... Τιτανικό του 1860

 

Το τροχήλατο ατμόπλοιo SS Connaught, ένα υπερπολυτελές ποντοπόρο σκάφος, εφάμιλλο του Τιτανικού σε ανέσεις, βυθίστηκε το 1860 και παρά τις δραματικές συνθήκες, διασώθηκαν και οι 600 επιβαίνοντες και πλήρωμα από άλλο πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή, όταν οι σωσίβιες λέμβοι του Connaught παρασύρθηκαν από τα κύματα.

 

 Το 2014 το ναυάγιο εντοπίστηκε από ομάδα ερευνητών, οι οποίοι με τη βοήθεια μη επανδρωμένου ρομποτικού υποβρυχίου επιβεβαίωσαν ότι οι εικόνες του σόναρ ανταποκρίνονταν στα χαρακτηριστικά του τροχήλατου ατμόπλοιου, με τους χαρακτηριστικούς κινητήριους τροχούς να βρίσκονται ακόμα στη θέση τους.


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά από μια διετία σχεδιασμού της επιχείρησης, η εταιρεία Endurance Exploration Group θα ξεκινήσει την τεχνικά δύσκολη απόπειρα ανέλκυσης του θησαυρού του ναυαγίου, ο οποίος αποτελείται από χιλιάδες χρυσά νομίσματα και προσωπικά αντικείμενα αξίας των επιβατών του.


Διαβάστε εδώ και εκεί για το SS Connaught και θυμηθείτε την ιστορία του τροχήλατου ατμόπλοιου "ΠΑΤΡΙΣ" που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κέας το 1868 εδώ, εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.