Translate

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Επιστροφή στα Αντικύθηρα με rebreathers


Έχουν περάσει 112 χρόνια από την ανακάλυψη του ναυαγίου των Αντικυθήρων και τον εντοπισμό του πολύτιμου φορτίου του, με το μηχανισμό των Αντικυθήρων να αποτελεί ένα από τα αρτιότερα δείγματα της αρχαίας τεχνολογίας.

Αυτή την εβδομάδα. το Woods Hole Oceanographic Institution ξεκινά αποστολή έρευνας του ναυαγίου σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, διάρκειας τριών εβδομάδων, προκειμενου να εξερευνήσει ενδελεχώς την περιοχή και να εντοπίσει αγάλματα και άλλα αρχαία αντικείμενα, τα οποία σύμφωνα με τους σφουγγαράδες που είχαν βουτήξει εκεί το 1900 βρίσκονται ακόμα εκεί. Το 1978 και ο Κουστώ είχε καταδυθεί στο ναυάγιο, ανελκύοντας νομίσματα που βοήθησαν στη χρονολόγησή του.

Οι αυτοδύτες θα χρησιμοποιήσουν rebreathers, ειδικές αναπνευστικές συσκευές που ανακυκλώνουν τις αναπνοές των δυτών, επιτρέποντας μεγαλύτερη υπό προϋποθέσεις παραμονή στο βυθό σε βάθος 60 περίπου μέτρων που βρίσκεται το ναυάγιο. 

Διαβάστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.