Translate

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι άγνωστοι στρατιώτες του Ανατολικού Μετώπου


Το ανατολικό μέτωπο, πεδίο σφοδρών μαχών μεταξύ σοβιετικών και ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι σπαρμένο με τα λείψανα εκατομμυρίων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους.


Πολλοί αναζητούν τα ίχνη τους στα πεδία των μαχών και ανασκάπτουν παλιά χαρακώματα και τάφους για να βρουν αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια μοσχοπουλούν σε συλλέκτες.

Ο "σύνδεσμος αποκομιδής πεσόντων στο ανατολικό μέτωπο" ακολουθεί έναν άλλο δρόμο, εκείνο του εντοπισμού των νεκρών, της ταυτοποίησής τους και της αξιοπρεπούς ταφής τους. Πριν από λίγες ημέρες εντόπισαν τα λείψανα περισσότερων από 200 Γερμανούς κοντά στα πολωνογερμανικά σύνορα, σε ένα ξεχασμένο πεδίο μάχης του Φεβρουαρίου/Μαρτίου του 1945.



Εκτός από όπλα, κράνη και άλλο πολεμικό υλικό, οι εθελοντές ανέσυραν προσωπικά αντικείμενα, όπως γυαλιά, πίπες και άλλα. "Δεν αναζητούμε Γερμανούς, Ρώσους, ή Αμερικανούς. Αναζητούμε ανθρώπους, γιούς και πατέρες", σημειώνουν οι εθελοντές στην ιστοσελίδα τους. 

Δείτε εδώ βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.