Translate

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε...



Λεωνίδας Κύρκος
Σε ηλικία 87 ετών «έφυγε» από τη ζωή ένας ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, ο οποίος με τις πράξεις του τίμησε τα πιστεύω του. Αξιοπρεπής, συναινετικός και βαθιά ανθρωπιστής, ο Λεωνίδας Κύρκος σημάδεψε με την πορεία του την ιστορία της Ελλάδας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πολιτική είναι φτωχότερη χωρίς το πνεύμα του, σήμερα που οι πολιτικοί «μετριούνται» με βάση τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Αντικαπνιστικός νόμος
«Φούμαρα» αποδεικνύεται στην πράξη ο αντικαπνιστικός νόμος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής για την τήρηση των μέτρων κατά του καπνίσματος καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, ακόμα και υπουργοί κάπνιζαν μέσα στη Βουλή στη συνεδρίαση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Έλλειψη πολιτικής βούλησης και ανεπάρκεια ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν μετατρέψει το νόμο σε ένα ακόμα νεοελληνικό… ανέκδοτο.

Αφίσα ΓΑΠ
Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο νεαροί που κολλούσαν αφίσες με τον πρωθυπουργό καταζητούμενο από τους πολίτες. Αν και σε όλη τη χώρα η αφισορρύπανση είναι καθεστώς, άλλο είναι να διαφημίζονται λαϊκές τραγουδίστριες της Εθνικής Οδού και περιοδεύοντα τσίρκα και άλλο να παρουσιάζεται ο κ. Παπανδρέου ως… Άβερελ Ντάλτον. Όταν ο νόμος εφαρμόζεται κατά το δοκούν, η γελοιότητα κυριαρχεί.

ΔΕΗ
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ «υπόσχονται» οι αρμόδιοι. Παίζοντας με τις λέξεις, τις ονομάζουν «εξορθολογισμό» των τιμολογίων και «προσαρμογή» στις νέες συνθήκες. Οσονούπω η επιστροφή στα σπερματσέτα, στα κεριά και τις λάμπες πετρελαίου θα είναι μονόδρομος. Ωπ, γράψτε λάθος για τις λάμπες πετρελαίου, γιατί και η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα πάρει… φωτιά το χειμώνα.

Υποκλοπές
Ξέφραγο αμπέλι η χώρα, πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε λογής κατάσκοπο και πράκτορα. Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, αποκαλύπτεται ότι οι «κοριοί» κατοικοέδρευαν στην  πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι παράνομοι ωτακουστές παρακολουθούσαν ακόμα και τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στην Ελλάδα… μπερδεύτηκαν ακόμα και οι γραμμές.

Φωτό Ελλάδας από το Διάστημα
Τελικά, από τα 400 χιλιόμετρα ύψος η Ελλάδα φαίνεται σαν ζωγραφιά στις φωτογραφίες που τράβηξε αμερικανός αστροναύτης από ύψος 400 χιλιομέτρων. Μακριά από τα μαύρα σύννεφα της χρεοκοπίας και τις συνέπειες της κρίσης, όλα φαίνονται ονειρικά. Αλίμονο σε όσους είναι εγκλωβισμένοι στη Γη…

Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια
Εξωθήθηκε σε παραίτηση από τον κ. Βενιζέλο η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή στην έκθεσή της χαρακτήρισε την οικονομία ως «εκτός ελέγχου». Επειδή οι αλήθειες πονάνε, η κυβέρνηση αποφάσισε να… εκτελέσει τον αγγελιοφόρο, αντί να έχει το σθένος να παραδεχτεί την πλήρη αποτυχία του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.