Translate

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η βδομάδα που πέρασε...



Σενάρια
Απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα χαράτσια, παντελής έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακά τερτίπια τα χαρακτηριστικά της πολιτικής της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών, μετά το φιάσκο της προηγούμενης βδομάδας, προτιμά να κρύβεται και να εκδίδει ανακοινώσεις ή να διαρρέει μέσω «κύκλων» και «τετραγώνων» τα νέα μέτρα. Το ψέμα έχει όμως κοντά ποδάρια και οι λεκτικές ακροβασίες δε μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ότι δηλαδή οι μαθητευόμενοι μάγοι της εξουσίας έχουν πλήρη άγνοια της κρισιμότητας της κατάστασης και παρασέρνουν στην καταστροφή τη χώρα, επιρρίπτοντας μόνιμα τις ευθύνες στους «άλλους», όποιοι και αν είναι αυτοί.

Πετρέλαιο
Μαύρος ο χειμώνας που έρχεται, με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να εκτινάσσεται στα ύψη, λόγω φορολογικής εξίσωσής του με το πετρέλαιο κίνησης. Θα επιστρέψουμε στην εποχή του… μαγκαλιού και η ανάλγητη πολιτική των κυβερνώντων δείχνει ότι αδιαφορούν πλήρως ακόμα και για την επιβίωση των άμοιρων υπηκόων του Ελλαδιστάν. Εκτός από το χρέος, φαίνεται ότι θα πέσει «κούρεμα» και στα δάση, εκεί που οι πολίτες θα ψάξουν για λίγα ξύλα για τις σόμπες τους.

Green Statistics
Πριν λίγα χρόνια είχαμε γίνει ο περίγελως της Ευρώπης με τα Greek Statistics, χάνοντας και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας ως χώρα. Τώρα, μάθαμε και τα… Green Statistics, μετά τις φοβερές καταγγελίες μελών της Στατιστικής Αρχής που εξωθήθηκαν σε παραίτηση, καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος της Αρχής και πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ στην ουσία εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, «μαγειρεύοντας» τα στοιχεία κατά το δοκούν και υπό την πλήρη κάλυψη του τέως υπουργού Οικονομικών, έτσι ώστε να πέσουμε στην… αγκαλιά της τρόικας. Τα αποτελέσματα, τα ζούμε όλοι μας καθημερινά.

Πληρώνουν και οι νεκροί
Παλιότερα ψήφιζαν και τα δέντρα, σήμερα καλούνται να πληρώσουν και οι… νεκροί, καθώς γυναίκα έλαβε ειδοποίηση πληρωμής έκτακτης εισφοράς για τον πατέρα της, ο οποίος είχε εγκαταλείψει από πέρσι το μάταιο τούτο κόσμο. Ζητώντας πληροφορίες στην εφορία, η άτυχη γυναίκα ενημερώθηκε ότι… κληρονομεί το χρέος του πατέρα της και έμαθε -όπως και όλοι μας- ότι έκτακτη εισφορά πληρώνουν και στον… Παράδεισο.

Πλημμύρες
Κάθε χρόνο με τα πρωτοβρόχια, τα ίδια. Καταστροφές περιουσιών, κλειστοί δρόμοι, οι οποίοι υποτίθεται ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν με υπερκοστολογήσεις εκατομμυρίων ευρώ και οι αρμοδιότητες γίνονται για μια ακόμα φορά «μπαλάκι» μεταξύ των κρατικών φορέων. Όταν έχει ζέστη καιγόμαστε και όταν βρέχει πνιγόμαστε, σε μια χώρα που η έννοια της ευθύνης… αγνοείται εδώ και πολλά χρόνια.

Προσλήψεις
Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, η κυβέρνηση προσέλαβε μέσα στο 2010 29.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, κερδοσκοπώντας με τον πιο σκαιό και ανερμάτιστο τρόπο με το δικαίωμα στην εργασία των πολιτών της χώρας. Οι κυβερνώντες απαιτούν «πράσινα» διαπιστευτήρια σε περίοδο κατάρρευσης και παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων συνθέτοντας ένα σκηνικό πλήρους  απαξίωσης και αναξιοκρατίας, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας που ζούμε.

Πρίγκηπας ΠΑΟ
Το εμπόριο ελπίδας ακμάζει σε περιόδους κρίσης και ο εκπρόσωπος του «αόρατου πρίγκηπα» υπόσχεται πακτωλό εκατομμυρίων στον Παναθηναϊκό. Λίγοι πείθονται, οι περισσότεροι αγανακτούν με τα παιχνίδια δημοσιότητας του εμίρη και του εκπροσώπου του που θα σώσουν την ομάδα. Ο ευρών τον εμίρη πάντως, θα κερδίσει… χρυσούν ωρολόγιον, όπως στις ταινίες της δεκαετίας του ’60.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.