Translate

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εκκεντρικοί των ρεκόρ Γκίνες


Άσυλο για… εκκεντρικούς με ασυνήθιστες επιδόσεις είναι και η νέα έκδοση των ρεκόρ Γκίνες για το 2012, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μεγαλύτερη κόμμωση… αφάνα, τα μακρύτερα νύχια, τον πιο μακρόστενο γάτο, την ταχύτερη τετράτροχη εκκλησία και άλλα παρόμοια… επιτεύγματα.

Όλα ξεκίνησαν το 1951, όταν ο Χιού Μπίβερ, διευθυντικό στέλεχος της Ζυθοποιίας Γκίνες στην Ιρλανδία, έβαλε ένα στοίχημα με φίλους του κυνηγούς, για το ποιο ήταν το ταχύτερο θήραμα. Ψάχνοντας, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πουθενά η σχετική πληροφορία και έτσι ξεκίνησε το… κυνήγι των ρεκόρ. Από το 1954 η συλλογή των κορυφαίων επιδόσεων σε κάθε πιθανή και απίθανη κατηγορία εκδίδεται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου, έχοντας στο μεταξύ αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες, αν και το όνομα της διάσημης μαύρης μπύρας παραμένει σήμα κατατεθέν. Το ίδιο το βιβλίο κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων πωλήσεων, καθώς κυκλοφορεί σε 40 περίπου γλώσσες και έχει βρει τη θέση του σε βιβλιοθήκες περισσότερων από 120 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δε θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν και οι Έλληνες από μερικά παράξενα ρεκόρ, κάποια από τα οποία τουλάχιστον είχαν και… γαστριμαργική αξία, όπως η μεγαλύτερη μπουγάτσα μήκους 20 μέτρων που έφτιαξαν στις Σέρρες, ή ο χαλβάς βάρους 2 σχεδόν τόνων στην Κρήτη.


Ξεχωρίζει πάντως το ακατάρριπτο για σχεδόν μισό αιώνα ρεκόρ των 80 χιλιάδων φιλάθλων στο Καλλιμάρμαρο για τον αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας το 1968, όταν ο «Δικέφαλος» έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. Στο Ολ Σταρ Γκέιμ του ΝΒΑ το 2010, 108.713 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση Ανατολής-Δύσης στο Ντάλλας. 


Το ρεκόρ μακρύτερων νυχιών ανήκει στην 45χρονη Κριστίν Ουώλτον, με το μήκος τους να ξεπερνά τα… 3 μέτρα.


Ο πατήρ Μπεστ κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου… παπά, καθώς τελεί τα μυστήρια σε αυτοκινούμενη εκκλησία που τρέχει με 100 χιλιόμετρα.


Με περίμετρο που αγγίζει τα 130 εκατοστά, η Έβιν Ντιούγκας διαθέτει τη μεγαλύτερη… αφάνα του κόσμου.



Ο «Χάρμπορ» είναι υπερήφανος… ιδιοκτήτης των μακρύτερων αυτιών σκύλου, με το μήκος του δεξιού του να φτάνει τους 35 πόντους και το αριστερό του μόλις τους… 31.


Ο «Στιούι» έχει μήκος 132 πόντους, γεγονός που τον κατατάσσει στην κορυφή των πιο μακρόστενων γατιών.


Ο Ρομπ Χαλ έχει στη συλλογή του 571 ρομπότ Ντάλεκ, οι διάσημοι κακοί-εξωγήινοι της τηλεοπτικής σειράς «Δρ. Χου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.