Translate

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε το βίντεο της διάσωσης του πληρώματος του Good Faith στην Άνδρο από Super Puma της ΠΑ



Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του φορτηγού πλοίου GOODFAITH, το οποίο είχε προσαράξει στην Άνδρο.


Με τη βοήθεια ανδρών της ΕΜΑΚ απομακρύνθηκαν και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «GOODFAITH» το οποίο τα ξημερώματα παρουσίασε εισροή υδάτων, μετά από προσάραξη βόρεια της Άνδρου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Τα υπόλοιπα 18 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν νωρίτερα με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων «Super Puma». Οκτώ από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Ελευσίνα και οι υπόλοιποι στην Άνδρο.

Το πλοίο που ήταν κενό φορτίου και στο οποίο επέβαιναν συνολικά 22 άτομα (21 Φιλιπινέζοι και ένας Ρουμάνος) είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Ουκρανία.

Στο σημείο όπου βρίσκεται προσαραγμένο το «GOODFAITH» βρίσκονται τρία ρυμουλκά, ενώ γίνονται συνεννοήσεις με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το εάν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση προκειμένου να απομακρυνθεί το πλοίο από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι τα 22 μέλη του πληρώματος (21 Φιλιππινέζοι και ένας Ρουμάνος) του φορτηγού πλοίου «GOODFAITH» είναι καλά στην υγεία τους.

Τα ξημερώματα το πλοίο παρουσίασε εισροή υδάτων ύστερα από προσάραξη βόρεια της Άνδρου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ.


Χθες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Αντίκυρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που βρίσκονταν στη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις του «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» σε ασφαλές αγκυροβόλιο, λόγω μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε στην πλώρη άλλου φορτηγού πλοίου που ήταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης. 

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.