Translate

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αποκαλύπτεται η φρικτή ιστορία του ναυαγίου του Batavia, το 1629 (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυστραλοί ενάλιοι αρχαιολόγοι εντόπισαν σκελετό ενός έφηβου και βόλια από μουσκέτο που φωτίζουν μια σκοτεινή περίπτωση ναυαγίου, που συνοδεύτηκε από εξέγερση, φρικτές δολοφονίες, θησαυρούς και την πρώτη παρουσία Ευρωπαίων στην Αυστραλία.



Πρόκειται για το ολλανδικό πλοίο Batavia, το οποίο στο παρθενικό του ταξίδι ναυάγησε στο απόμερο νησί Μπίκον της Αυστραλίας, μεταφέροντας 340 επιβάτες και πλήρωμα και ένα πλούσιο φορτίο από χρυσάφι και πολύτιμους λίθους.



Μέλη όμως του πληρώματος στασίασαν και κατέσφαξαν 125 επιβάτες, προκειμένου να κλέψουν το πολύτιμο φορτίο του πλοίου.



Ο σκελετός που βρέθηκε σε ρηχό τάφο ανήκε όπως δείχνουν τα στοιχεία σε έναν άτυχο επιβάτη που σφαγιάστηκε και η ηλικία του δεν ξεπερνούσε τα 16 χρόνια.



Όπως δηλώνουν οι αρχαιολόγοι, πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία Ευρωπαίων στην Αυστραλία, ακόμα και αν οι περισσότεροι βρήκαν οικτρό τέλος από τα σπαθιά και τα μουσκέτα των στασιαστών.


Τελικά οι στασιαστές συνελήφθησαν και ο επικεφαλής τους κρεμάστηκε, αφού πρώτα τα εντεταλμένα όργανα των Ολλανδών του έκοψαν και τα δύο χέρια, για παραδειγματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.