Translate

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εικόνες από την πρώτη γραμμή: Η φρίκη του εμφυλίου της Ουκρανίας μέσα από το φακό των πολεμιστών

Εικόνες από την πρώτη γραμμή: Η φρίκη του εμφυλίου της Ουκρανίας μέσα από το φακό των πολεμιστών
Την ώρα που η εκεχειρία παραμένει "κενό γράμμα" στην Ουκρανία και οι σκληρές μάχες μεταξύ πιστών στην ουκρανική κυβέρνηση στρατευμάτων και υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών ανταρτών, οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται, όχι μόνο μεταξύ των ενόπλων, αλλά και μεταξύ των αμάχων που βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.



Ένας ρωσικής καταγωγής αντάρτης, ο οποίος μάχεται κατά των Ουκρανών, διεκδικώντας την ανεξαρτησία του ανατολικού τμήματος της χώρας και την προσάρτησή του από τη Ρωσία, ο Ιγκόρ Γκολόβιν, καταγράφει με τη φωτογραφική του μηχανή, τη σκληρή καθημερινότητα του εμφυλίου, μέσα από "κλικ" που πολλές φορές σοκάρουν με τη σκληρότητά τους.


Με δεδομένο ότι οι "επίσημοι" φωτογράφοι δε μπορούν εύκολα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, είτε επειδή ο κίνδυνος είναι μεγάλος, είτε επειδή απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση δημοσιογράφων στα πεδία των μαχών κατά τη διάρκειά τους, οι φωτογραφίες του Γκολόβιν, τις οποίες αναρτά ο ίδιος στο προφίλ του... ρωσικού facebook, του vkontakte, αποκτούν τη διάσταση του τεκμηρίου της σκληρότητας του πολέμου, αλλά και του γεγονότος ότι πρώην γείτονες για χρόνια βρίσκονται πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα.



Δείτε τις φωτογραφίες του Ιγκόρ Γκολόβιν από το πεδίο της μάχης, αλλά και από τις στιγμές ανάπαυλας των αυτονομιστών ανταρτών.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.