Translate

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Βρήκαν το U550, 68 χρόνια μετά τη βύθισή του


Ιδιωτική ομάδα ερευνητών εντόπισε στο βυθό το γερμανικό υποβρύχιο U550, το οποίο βυθίστηκε μετά από ναυμαχία με 3 αντιτορπιλικά των ΗΠΑ, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.


Αν και η ομάδα κρατά το ακριβές στίγμα κρυφό, για να μην εμφανιστούν κλέφτες που θα "σηκώσουν" αναμνηστικά από το ναυάγιο, η ανακάλυψή του βάζει τέλος σε έρευνες δεκαετιών.


Στις 16 Απριλίου του 1944, το U550 βύθισε ένα δεξαμενόπλοιο των ΗΠΑ και δέχθηκε επίθεση από τα συνοδά σκάφη της νηοπομπής. Βόμβες βυθού το ανάγκασαν να αναδυθεί και στη συνέχεια εμβολίστηκε, αφού πρώτα δέχθηκε καταιγισμό πυρών. 
Μόλις 13 μέλη του πληρώματος επέζησαν, από τα οποία ένα πέθανε λίγο αργότερα από τα τραύματά του. Λίγες βδομάδες αργότερα εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα ακόμα πτώμα και με βάση τον εξοπλισμό που έφερε, το πιθανότερο είναι ότι κατάφερε να ξεφύγει από το ναυάγιο, αλλά τελικά πέθανε από εξάντληση στην επιφάνεια της θάλασσας. 

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.