Η οικονομική κρίση δεν έχει φτάσει σε κάποιες τουριστικές περιοχές της χώρας. Την ώρα που ο πολίτης μετράει και το τελευταίο του ευρώ και η πλειοψηφία φέτος δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει ανάσες μακριά από τις μεγαλουπόλεις, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό φαίνεται ότι ζουν σε κάποιον άλλο, παράλληλο με το δικό μας κόσμο. Ενδεικτική η κατάσταση σε νησιωτικό προορισμό, στον οποίο μια τετραμελής οικογένεια χρειάστηκε τουλάχιστον 1500 ευρώ για μετακίνηση, διατροφή και διαμονή μιας εβδομάδας.
Εκτός του ότι το κατάλυμα ήταν υπερτιμημένο, χωρίς βασικές ανέσεις και «μαύρο», χωρίς δηλαδή κάποια πιστοποίηση από ελεγκτικό φορέα, ο ιδιοκτήτης απαίτησε προκαταβολή μέσω εμβάσματος και εξόφληση του αντιτίμου με το που πάτησε ο άτυχος οικογενειάρχης το πόδι του εκεί, βασιζόμενος στο ότι το «κορόιδο» δε θα έβρισκε άλλο δωμάτιο. Τα ίδια και χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις καταστηματαρχών που «χτυπούν» όπου βρουν, θεωρώντας ότι σε διάστημα 20 ημερών που διαρκεί η κορύφωση της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να βγάλουν τα «σπασμένα» του υπόλοιπου χρόνου.
Η απαξίωση του τουριστικού προϊόντος, της μόνης βαριάς βιομηχανίας που έχει απομείνει στη χώρα μας γίνεται δυστυχώς από εμάς τους ίδιους. Όσο οι ίδιοι οι επαγγελματίες δε φροντίζουν να διατηρούν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, θα ήταν παράδοξο να περιμένουμε να μας προτιμήσουν τουρίστες, εσωτερικού και εξωτερικού, για δεύτερη φορά, μετά το πρώτο πάθημά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.