Translate

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Πνίγηκε στην απόπειρά του να καταδυθεί σε βάθος-ρεκόρ 365 μέτρων




Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα του Γκάι Γκάρμαν, γνωστού και ως "Doc Deep", να καταρρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ αυτόνομης κατάδυσης, κατεβαίνοντας σε βάθος 365 μέτρων.


Ο Guy Garman δεν αναδύθηκε ποτέ και τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Ο στενός κύκλος των αυτοδυτών τεχνικής κατάδυσης σε μεγάλα βάθη ωστόσο, είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το εγχείρημα του Γκάρμαν, τόσο για το επίπεδο προετοιμασίας για μια τόσο δύσκολη κατάδυση, όσο και για την εμπειρία του, η οποία περιοριζόταν σε μόλις μια πενταετία καταδύσεων από τις οποίες ελάχισστες ήταν κάτω από τα 100 μέτρα.



Το κυνήγι του ρεκόρ, η ελλιπής προετοιμασία και η άγνοια κινδύνου που επέδειξε ο Γκάρμαν και η ομάδα υποστήριξής του, είχαν ως αποτέλεσμα να πνιγεί, δημιουργώντας πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στην καταδυτική κοινότητα, όπως θα διαβάσετε εδώ και εκεί



Αν και πολλοί είχαν αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο Γκάρμαν καταδύθηκε στην άβυσσσο και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα περισυλλεγεί η σορός του, ενώ αναμένεται και η δημοσιοποίηση του πλάνου κατάδυσής του, ως παράδειγμα προς αποφυγή για μελλοντικούς επίδοξους ρέκορντμεν, οι οποίοι θα θελήσουν να μην επαναλάβουν την αλληλουχία λαθών που οδήγησε στον πνιγμό του Doc Deep.

Τα ρεκόρ αυτόνομης κατάδυσης και ο "βαθύτερος Έλληνας" εδώ

Το ρεκόρ κατάδυσης του Herbert Nitsch, στη Σαντορίνη και οι συνέπειες εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.