Translate

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πτήσεις με τα φτερά της Ιστορίας από αεροσκάφη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πτήσεις με τα φτερά της Ιστορίας από αεροσκάφη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Η Βρετανική Πολεμική Αεροπορία, η γνωστή RAF, από το 1957 συντηρεί αρκετά αεροσκάφη που έγραψαν Ιστορία στους αιθέρες της Ευρώπης κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα, 70 και πλέον χρόνια μετά τις πολεμικές τους αποστολές, θρυλικά αεροπλάνα, όπως Σπιτφάιρ, Χάρικεϊν, Λάνκαστερ και Ντακότες εξακολουθούν να πετούν, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους φίλους της αεροπορίας και των ιστορικών αεροσκαφών.

Ο φωτογράφος Κιθ Ουίλσον απαθανάτισε "κλικ" από τη συντήρηση, αλλά και τις πτήσεις των ιστορικών αυτών αεροσκαφών και με αφορμή την 75η επέτειο της Μάχης της Αγγλίας, η οποία διάρκεσε από τον Ιούλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 1940 και σηματοδότησε το τέλος των σχεδίων του παράφρονα ναζί Γερμανού δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ να κατακτήσει τη Βρετανία, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο "Battle of Britain Memorial Flight Operations Manual".

Σε αυτό το βιβλίο, σπάνιες εικόνες μεταδίδουν στον αναγνώστη το μεράκι αλλά και τις δυσκολίες που εμφανίζει κάθε απόπειρα διατήρησης των αεροσκαφών αυτών σε άριστη κατάσταση, καθώς το κάθε ένα από αυτά λύνεται μέχρι και την τελευταία... βίδα, προκειμένου να συντηρηθεί με απόλυτη ασφάλεια και σεβασμό στην ιστορικότητά του.



Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.