Translate

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Δύτες εντόπισαν αεροσκάφος σε βάθος 18 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα ελικοφόρο αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης Skyraider εντόπισαν κατά τύχη αυτοδύτες στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, σε βάθος μόλις 18 μέτρων. Η χαρά των δυτών ήταν τόσο μεγάλη που ένας από αυτούς, όταν είδε το αεροσκάφος, έβγαλε το ρυθμιστή αναπνοής από το στόμα του και άρχισε να φωνάζει... υποβρυχίως "Είναι ένα αεροπλάνο!" Το εν λόγω αεροσκάφος είχε προσθαλασσωθεί με επιτυχία και ο πιλότος του γλύτωσε με επιπόλαιους τραυματισμούς. Το αεροσκάφος είναι σε καλή κατάσταση, δεδομένου ότι βρισκόταν στο βυθό από το 1953 και έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα, παρά το μικρό βάθος που βρίσκεται, αλλά και παρά το ότι βρίσκεται σε πολυσύχναστη παραλία.
Οι δύτες αναζήτησαν και εντόπισαν τους συγγενείς του πιλότου, μετά την ταυτοποίηση του Σκαηραίηντερ. Ο Ντένις Μπερνς, ο αυτοδύτης που βρήκε το αεροσκάφος δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ: "Μιλούσα νωρίτερα στην κόρη του πιλότου, η οποία τη μέρα της συντριβής ήταν ακόμα στην... κοιλιά της μητέρας της, την ώρα που ο πατέρας της πετούσε με το Σκαηραίηντερ. Τώρα θέλει και η ίδια να καταδυθεί στο σημείο και να δει το αεροσκάφος που παραλίγο να πάρει τον πατέρα της στο βυθό για πάντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.