Translate

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ένα ναυάγιο του 1888 στη Χρυσή Πύλη και ο ρατσισμός της εποχής


Ένα ζεστό πρωινό του Αυγούστου του 1888 ένα επιβατικό ατμόπλοιο, το City of Chester, απέπλευσε από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό της πόλη Ηουρήκα (Εύρηκα-Eureka), μεταφέροντας 90 επιβάτες. 


Στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η γέφυρα γνωστή ως "Χρυσή Πύλη", από λάθος ναυσιπλοϊας, το City of Chester συγκρούστηκε με ένα άλλο ατμόπλοιο, το Oceanic.


Μέσα σε έξι μόλις λεπτά το City of Chester, κομμένο σχεδόν στα δύο, βυθίζεται παρασέρνοντας μαζί του 16 ανθρώπους. Τα ΜΜΕ της εποχής και η κοινή γνώμη στράφηκαν κατά του πληρώματος, κατά κύριο λόγο κινέζοι μετανάστες, θεωρώντας το υπεύθυνο τόσο για τη σύγκρουση, όσο και για το ότι δε βοήθησαν τους επιβάτες να διασωθούν. 
Οι μαρτυρίες όμως των διασωθέντων αποκάλυψαν ότι το πλήρωμα έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου να βοηθήσει τους επιβάτες, όμως το γενικευμένο κλίμα εχθρότητας κατά των μεταναστών και ιδίως των Κινέζων που είχαν κατακλύσει την Καλιφόρνια και όλη τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ μέχρι την Αλάσκα, λόγω του "πυρετού του Χρυσού", άφησε στο περιθώριο την πραγματικότητα. 

Διαβάστε εδώ: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.