Translate

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Αλλάζει ο Μανωλιός;

Η απαξιωμένη και χειραγωγούμενη από διαχρονικά κομματικά συμφέροντα Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία αποτέλεσε ακόμα και θέμα σκωπτικών σχολίων, καθώς η έννοια “Greek statistics” έγινε συνώνυμη του «μαγειρέματος» των στοιχείων, αναβαπτίζεται και πλέον θα ονομάζεται Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Με τα διάφορα «θεωρήματα», τις εκθέσεις και τις απογραφές, η αξιοπιστία της χώρας βρέθηκε στο ναδίρ, οι ευρωπαίοι εταίροι μάς αντιμετωπίζουν συλλήβδην ως ερασιτέχνες απατεωνίσκους που δε καταφέρνουν ούτε να κλέψουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και η εικόνα μας φαίνεται ακόμα χειρότερη από όσο είναι πραγματικά. Δυστυχώς, αυτό που φαίνεται να μην κατανοούν οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων είναι ότι δεν έχει πια τόση σημασία αν τα σκάνδαλα έχουν μπλε ή πράσινους κόκκους, γιατί η απαξίωση των θεσμών έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Ο μέσος πολίτης είναι εξοργισμένος και αηδιασμένος και θα ξεσπάσει αδιακρίτως εναντίον ενός συστήματος που γιγάντωσε την αναξιοκρατία και κατάντησε τους Έλληνες ένα λαό χωρίς όραμα και προοπτικές.

Σίγουρα, μια αλλαγή ονόματος δεν αρκεί και οι αγαθές προθέσεις πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις. Ακόμα περισσότερο, με την οικονομία σε συνθήκες επιτροπείας από τους διεθνείς «προστάτες» μας, καλό θα είναι τα στοιχεία να αντανακλούν στα πραγματικά δεδομένα, προκειμένου να είναι ένα όντως χρήσιμο εργαλείο για τη χάραξη μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, αν και πλέον αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τους κάθε λογής ξενόφερτους «ανθύπατους» που καθορίζουν το μέλλον μας. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε αν θα δικαιωθεί η παροιμία για τον Μανωλιό που άλλαξε τα ρούχα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WW2 Wrecks welcomes and encourages readers to comment and engage in respectful conversation about the content posted here.
We value thoughtful, polite and concise comments that reflect a variety of views.